Dukkah

2016-01-15

sponsored links


Tavaly a Konyhakiállításon találkoztam elõször ezzel az egyiptomi fûszerkeverékkel és annyira megfogott, hogy szívem szerint akkoriban szinte minden ételhez ezt használtam volna. Sajnos nagyon hamar elfogyott és valahogy a feledés homályába merült. A napokban a konyhaszekrényben pakolászva azonban megtaláltam az üvegét, beleszagoltam és újra elõjöttek az emlékek: újra éreztem az ezzel fûszerezett ételek ízét. Nem volt mit tenni cselekednem kellett. Utánanéztem a neten, hogy pontosan milyen hozzávalókat tartalmaz és elkészítettem a saját verziómat. Mondhatnám azt, hogy tökéletes lett, de ugye mindenkinek más az ízlése, ezért próbáljátok ki és mondjátok meg ti, hogy tényleg így van-e!
És hogy mihez használhatjátok? Húsok, halak ízesítéséhez, friss sajtokhoz vagy csak egyszerûen kenyérrel és egy kis olívaolajjal. Az én személyes kedvencem: friss sajtos golyókat gyúrunk és a fûszerben meghempergetjük. Egyrészt jól mutat a vendégváró asztalon, másrészrõl higgyétek el mindenki odáig lesz tõle. Keverésre fel!

Dukkah fûszerkeverék

Hozzávalók:
50 g mogyoró
50 g szezámmag
1 evõkanál koriander ...

Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2016/01/dukk...

sponsored links

Keres?s