Diós tekercs( low carb)

2017-10-15

sponsored links

Az elmúlt hétvégén is ettünk finomságot, akkor hamis raffaellot csináltam.  Ma pedig, ezt a csupa dió sütit készítettem. Nem túl édes, cukor és fehér liszt semmi nincs benne. Bátran lehet belõle ebéd után falatozni.

Hozzávalók:
  Piskótához:
  • 4db tojás 
  • 3 ek cukrozatlan ( Holland) kakaópor
  • Édesítõ  ( nálam 1 ek négyszeres szaffi )
 Krémhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 3 tojás sárgája
  • Édesítõ  ( nálam 3 ek négyszeres szaffi)
  • 2 dl tej
  • 1 kk szaffi -ch liszt ( vagy barmi más ch csökkentett)
Elkészítés:

180 fokra a sütõt elõmelegítem. A piskótához a tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgát az édesítõvel habosra keverem, majd felváltva a kakaót és a habot a sárgához keverem, vigyázva,  hogy a habot ne törjem.  Sütõpapiros lemezre simítom és 15 perc alatt megsütöm. Ha kisült, nedves konyharuhával feltekerem, így hagyom kihûlni. Így nem törik....
Amig a piskóta sül, elkészítem a krémet. Nagyon egyszerû, mindent össze öntök egy edénybe, és lassú tûzön, vagy vízgõz felett addig kavargatom míg be nem sûrûsödik. Vigyázz, hogy ne forrald fel mert, akkor tojásrántotta lesz belõle.
Kihûtjük a krémet is, megkenjük a piskótát vissza tekerjük, és jóízûen elfogyasztjuk. 



Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2017/10/di...

sponsored links

Keres?s