Diós-fahéjas rugelach

2017-12-10

sponsored links

A mai nap is hosszúra sikeredett. Ajándék vásárlási körúton voltunk, ami nagyon jó hangulatban telt. Szerencsére Emma nagyon jól bírta szûk egy órás alvással az egész napot. Amit nagyon sajnálok hogy az Adventi vásárra nem sikerült kijutni, de karácsonyig még pótoljuk, szerintem nem is egyszer. Annyira anyás lett Emma, és egy nap alatt képes volt teljesen megváltozni. Most már egy hete tart, hogy annyira ragaszkodik hozzám, sokszor csak én vagyok jó neki. Azért bízom benne nem fog sokáig tartani ez az idõszak. Amikor kúszni kezdett, akkor volt egy rövid ideig, amikor nem akart meglenni egyedül. De anyukám segítségével sikerült összehoznom a hétvégi cuki kifliket. Pár évvel ezelõtt dupla mogyorós változatát készítettem, bár a recept most más, de az alapja ugyanaz.











Diós-fahéjas rugelach
Hozzávalók (4x12db-hoz) (1 bögre=2,5 dl):
a töltelékhez:
1 bögre darált dió
1/4 bögre tej
2 evõkanál méz
2 evõkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás fehérje

a tésztához:
1 bögre teljes kiõrlésû liszt
15 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
1/3 bögre cukor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A cukrot serpenyõben felolvasztjuk, hozzáadjuk a diót, a mézet, a citrom reszelt héját és a tejet. Összefõzzük, félre tesszük, hagyjuk kissé kihûlni, majd a tojásfehérjét is elvegyítjük benne. Ezután teljesen kihûtjük.
A tészta alapanyagait kimérjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 óra hosszára hûtõbe helyezzük. Ezután 4 egyenlõ részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen egész vékony kör alakúra kinyújtjuk. A tölteléket is 4 részre osztjuk, majd megkenjük a tésztát vele. A legjobb megoldás habkártya segítségével egyenletesen elosztani. 12 egyenlõ részre osztjuk, feltekerjük és sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 180 fokos, légkeveréses sütõbe helyezzük és 11-13 perc alatt készre sütjük. A tepsin hagyjuk kihûlni, majd dobozba tároljuk.









Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/12/dios-...

sponsored links

Keres?s