Dióhabos tallérok

2017-01-18

sponsored links



Ez egy olyan süti, ami elvileg nagyon sokáig eláll. Nos, nálunk erre nem volt példa, olyan hamar elfogyott. A gyerek, aki nem igazán kedveli az édes süteményeket, azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije és egymás után nem is tudom, hány darabot küldött a pocakjába. Egy dologra érdemes figyelni, hogy a dióhab vékonyan kerüljön a tallérokra, mert különben nem fog minden darabra jutni.
Hozzávalók 2 nagy tepsi tallérhoz:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk sütõpor
*4 dkg porcukor
*2 nagyobb tojás sárgája
*12 dkg margarin
*1 ek tejföl

Habhoz:
*2 nagyobb tojás fehérje
*12 dkg porcukor
*12 dkg darált dió

Továbbá:
*Sárgabarack lekvár a töltéshez

A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütõporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
Kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Egy egész kisméretû pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütõpapíros tepsibe rakjuk.
Közben a sütõt elõmelegítjük. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva pár percig tovább verjük. Végül beleforgatjuk a darált diót.
A tallérok tetejére egy kiskanál dióhabot simítunk.
Elõmelegített sütõben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihûlni, majd két tallért egy kiskanál sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/01/dioha...

sponsored links

Keres?s