Diós-narancslekváros muffin

2018-07-10

sponsored linksTegnap azon törtem a fejem, hogy az itthon lévõ néhány alapanyagból milyen kávé mellé való muffint készíthetnék, amibõl Bogika is bátran ehet. Végül a diós-narancslekváros muffin mellett döntöttem, amibõl meg is sütöttem rögtön egy adagot a rumos-diós muffin receptje alapján. 
A változás csak annyi volt, hogy ebbe baracklekvár helyett a narancslekváromból tettem 15 dkg-ot, ill. a rumaroma kimaradt belõle, mégis valami isteni finomság lett, ami legnagyobb örömömre Bogikámnak is nagyon bejött :) és persze a család többi tagjának is, gyorsan el is fogyott, ezért ma megújráztam. 
Kicsit több margarint sikerült kimérnem, ezért a többi hozzávalót is hozzá igazítottam, így ma a 12 kapszli mellett 3 kávéscsészébe is jutott a masszából. 

Hozzávalók: 
16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 16 dkg narancslekvár, 16 dkg finom liszt, fél csomag sütõpor (kb. 8 gr), 18 dkg darált dióbél, a tetejére tetszés szerint egész dióbélAz anyagokat a felsorolás sorrendjében összekevertem, szilikon formákba és kávéscsészébe töltöttem, a muffinok tetejére 2-3 darab dióbelet raktam. Tegnap csak néhány darabon volt dióbél, és csak 1-1 fél, Legnagyobbikom hiányolta a pirult diót a muffinokról.

175 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben kicsit több, mint 25 percig sütöttem, ezért kissé jobban megpirult, mint a tegnapiak. De megkóstoltam, nem ártott neki, hogy kicsit barnább lett. Biztos ezek is el fognak fogyni :). Folytats a blogon ... https://hzias2.blogspot.com/2018/07/d...

sponsored links

Keres?s