Demeter Endre- Demetervin borvacsora

2018-05-05

sponsored links

A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a vilåg elsÔ zårt borvidéke 1737 óta. Magyarorszåg északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti låbainål talålható
A tokaji bor kitĂ»nĂ”sĂ©gĂ©t a Hegyalja talajĂĄnak Ă©s Ă©ghajlatĂĄnak sajĂĄtos egyĂŒtt hatĂĄsa alakĂ­totta ki.
Az UNESCO VilĂĄgöröksĂ©g BizottsĂĄga 2002-ben felvette a vilĂĄgöröksĂ©gi listĂĄra is Tokaj-hegyaljai törtĂ©nelmi borvidĂ©k kultĂșrtĂĄj nĂ©ven. E terĂŒlet egyik magtelepĂŒlĂ©se MĂĄd.


 


A legjobb MĂĄdi hagyomĂĄnyokat folytatja a jogi doktorĂĄtussal Ă©s ĂșjsĂĄgĂ­rĂłkĂ©nt jegyzett Demeter Endre, aki szakmai elmĂ©lyĂŒltsĂ©gben Ă©s teremtĂ” szenvedĂ©lyben követĂ”je Szepsy IstvĂĄnnak Ă©s Áts KĂĄrolynak.
Endre több diplomĂĄs, vĂĄltozatos Ă©s kalandokban gazdag elÔélete utĂĄn, vĂ©gĂŒl borĂĄsznak ĂĄllt Ă©s a legendĂĄs Pulszky csalĂĄd egykori birtokĂĄn kezdte meg elhivatott munkĂĄjĂĄt.
A terĂŒlet (8ha) dĂ»lĂ”iben (Betsek, Kakas, KirĂĄly, Holdvölgy, ÚrĂĄgya) szigorĂș hozamkorlĂĄtozĂĄs mellett, a szĂ”lĂ”növĂ©ny nagyfokĂș tiszteletĂ©vel, biogazdĂĄlkodĂĄssal termesztik a szĂ”lĂ”t (Furmint, HĂĄrslevelĂ», SĂĄrgamuskotĂĄly).
A PincĂ©szetben szigorĂșan hagyomĂĄnyos mĂłdszerekkel kĂ©szĂ­tik a borokat!
Nem hasznĂĄlnak fajĂ©lesztĂ”t, csak a hagyomĂĄnyos, zemplĂ©ni fahordĂłban erjesztett Ă©s Ă©rlelt borok kerĂŒlnek forgalomba!



"HĂĄrom egĂ©szen egyedi tĂ©nyezĂ” adott egyben: a vulkĂĄni talaj, a klimatikus adottsĂĄgok Ă©s a a sajĂĄt fajtĂĄk ? fĂ”leg a furmint, valamint az ehhez kapcsolĂłdĂł szĂ”lĂ”termesztĂ©si Ă©s bortermelĂ©si kultĂșra, amire vilĂĄgöröksĂ©gi cĂ­met is kaptunk.

Ezen belĂŒl MĂĄd az a telepĂŒlĂ©s, amelynek hatĂĄrĂĄban nem csak a borvidĂ©k terĂŒleteinek ötöde, Ă©s a vilĂĄg elsĂ” Ă©s mĂĄig hasznĂĄlt eredetvĂ©delme alapjĂĄn az elsĂ” osztĂĄlyĂș terĂŒletek nagy rĂ©sze talĂĄlhatĂł, de a mĂĄdi talaj ad egy olyan egyĂ©rtelmĂ»en, a laikus szĂĄmĂĄra is kikĂłstolhatĂł Ă­zjegyet ? termĂ©szetesen megfelelĂ” igĂ©nyessĂ©g mellett ? ami a vilĂĄgon megismĂ©telhetetlen karaktert ad a borainknak.
Mådon egyetlen cél lehet. A lehetÔ legmagasabb minÔség elérése, és helyi karakter legpontosabb bemutatåsa. Maximalizmusom eszközei a hagyomånytisztelet, a modern technológia pontos ismerete, annak integrålåsa a borvidék rendszerébe, a biomûvelés és az extrém terméskorlåtozås.





A kicsiszolt zĂĄszlĂłsborok, amelyek az ÚrĂĄgya Ă©s a KirĂĄly dĂ»lĂ”k bemutatĂĄsĂĄt cĂ©lozzĂĄk olyan tĂ©telek, amelyekkel meg tudjuk Ă©rtetni, hogy a bakmĂ»velĂ©sĂ» meredek hegyoldalakat igenis meg kell tartani, mert olyan Ă©rtĂ©kek vannak ott, amelyek ha eltĂ»nnĂ©nek, sokkal szegĂ©nyebb lenne a vilĂĄg. A legmagasabb mĂĄdi hegy, a KirĂĄly visszatelepĂ­tĂ©se elĂ©g meredek gondolat volt annak idejĂ©n 2004-ben, de belevĂĄgtunk, Ă©s ma mĂĄr csodĂĄjĂĄra jĂĄrnak.
Nagyon kevĂ©s olyan borĂĄszat van a vilĂĄgon, ahol az ĂŒltetvĂ©nyek közel fele bakmĂ»velĂ©sĂ», azaz csak kĂ©zzel mĂ»velhetĂ” extrĂ©m terĂŒlet. Én Ă©lvezem ezt a kihĂ­vĂĄst, Ă©s nagyon remĂ©lem, hogy sokan megĂ©rtik, miĂ©rt hiszek abban amit csinĂĄlok.
Az elsĂ” dĂ»lĂ”szelektĂĄlt aszĂșnk a KirĂĄlybĂłl hamarosan megjelenik, ez az egy fajta, egy dĂ»lĂ” a csĂșcstermĂ©k vĂ©gletekig valĂł srĂłfolĂĄsa."
forrĂĄs: http://www.flyerz.hu/demeter-endre-egy-delceg-tokajbol/


Ha Ön szereti a finom borokat Ă©s Ă©teleket, Ă©s megszeretne ismerni egy elsĂ” osztĂĄlyĂș pincĂ©szetet Ă©s a borvidĂ©k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!
 
 


A Tokaji borvidék lankåin, Mådon folytatjuk borbarangolåsunkat.
A borvidĂ©k pincĂ©szetei közĂŒl az egyik legkĂŒlönlegesebb Demeter Endre PincĂ©je Ă©s borai!
A birtok borĂĄsza,  szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł  borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ă­nyenc menĂŒsort.
2018.05.29. kedd 19:00




Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef  Ă©s a Solier Cafe csapata
 
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ĂĄra 13.900,- Ft/ fĂ” + szervĂ­zdĂ­j

Biztosítsa a helyét, asztalfoglalåssal!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f











Folytatás a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2018/05/d...

sponsored links

Keres?s