DARÁS TÉSZTÁS KRÉMES SZELET

2017-10-15

sponsored links


Kíváncsi voltam erre a süteményre, mert a tésztájában búzadara van.
A másik különlegessége, hogy a tésztáját nem nyújtani hanem kenni kell a sütõpapírra.
A receptet Juditkánál  leltem.

Tészta:
1 db tojás
20 dkg kristálycukor
35 dkg búzadara
10 dkg darált dió
2 ek kakaópor
1/2 csomag sütõpor
3 dl tej
csipet só

Krém:
2 csomag fehércsokis pudingpor
6 dl tej

20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Csokimáz:
1 tábla Tibi étcsoki, 9 dkg
4 dkg vaj
Tortadara

A tojást a cukorral habosra kevertem. A többi hozzávalókat hozzákevertem és 3 órára a hûtõbe tettem.

Addig elkészítettem a krémet.

A pudingport csomómentesre kevertem a tejjel és sûrûre fõztem.
Folpackkal lefedtem a pudingot. De nem a lábasra tettem hanem a kész pudingra lapigattam rá.
Igy nem bõrösödik be!

A szobahõmérsékletû vajhoz hozzászitáltam a porcukrot és habosra kevertem.

Amikor teljesen kihûlt a puding akkor hozzákevertem a vajas krémet.

A sütemény lapjait gyorsan ki lehet sütni.
A bekevert grízes masszát gondolatban három részre osztottam.
A szilikonos sütõpapírt belehelyeztem a 20x30 cm-es tepsibe és rákentem a masszát.

A gázsütõm 5-ös fokozatán 12 perc alatt megsütöttem.
Amikor kisült még melegen lehúztam róla a sütõpapírt.
Éles késsel leszedtem róla a tészta maradványt és már kentem is rá a következõ adag masszát.

Amikor kihûltek a sütemény lapjai akkor megtöltöttem a krémmel.

A csokit és a vajat vízgõz felett megolvasztottam.
Rákentem a süti tetejére majd a tortadarát rászórtam.

Hûtõbe raktam.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!






Ma anyukámmal elmentünk gombázni.





Találtunk is jó sok tõkegombát.

Piroska

Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2017/10/dara...

sponsored links

Keres?s