Currys-tejszínes gombás ragu (paleo)
sponsored links
Tarját akartam sütni, de túl sok lett a hús, amit kivettem a fagyasztóból. Így egy részébõl elkészítettem ezt a gombás ragut.
Hozzávalók:
0,5 kg tarja
30 dkg gomba
1 hagyma
1 dl kókusztejszín
1 kiskanál dijoni mustár
só, õrölt bors
pirospaprika
madras curry
zsír
A tarját vékony csíkokra vágtam, megszórtam kevés sóval, frissen õrölt borssal, kevés pirospaprikával. Jól összekevertem a fûszerekkel. Az apróra vágott hagymát kacsazsíron üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a húst, és fehéredésig pirítottam.
Ekkor beleraktam a vékonyra szeletelt gombát, kicsit ezzel is átpirítottam, majd megszórtam a madras curryvel, hozzáadtam a mustárt, és felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. Fedõ alatt készre pároltam. Mikor már megpuhult a hús, hozzáadtam a kókusztejszínt, és fedõ nélkül összeforraltam. Hagytam, hogy kicsit elfõje a levét, és így picit besûrûsödjön.
Sütõben sült fûszeres répacsíkokkal tálaltam.
Sütõben sült fûszeres répacsíkokkal tálaltam.