Currys csirkés-kukoricás rizottó

2017-02-21

sponsored links








Ez életem 2. igazi rizottója. ? A korábbiak csak ál rizottók voltak, mert nem szabályszerûen készültek. Akkoriban csak összekevertem a fõtt rizst a többi hozzávalóval, és abban a hitben éltem, hogy az akkor már rizottó. ? Mígnem valaki fölhomályosított, hogy hazudok, mert az nem az. Ennek nyomán gyorsan idézõjelbe tettem a blogon szereplõ két recept elnevezését, nehogy valaki bedõljön a félrevezetésnek. A rizottófõzést parkolópályára is tettem jó idõre. Bár nem értem, miért vártam olyan sokáig az eredeti verzió elkészítésére, mert többször elhatároztam, hogy nekifogok. Aztán egy kedves ismerõsömnek köszönhetõen olyan sokszor szembejött velem a rizottó, hogy az õ útmutatásai alapján ? egy kis változtatással persze ? végre megfõztem az én elsõ igazimat. Utána érthetetlen okból megint hosszabb szünet következett, mire eljutottam a 2. alkalomhoz, ami ezúttal ebben a receptben öltött testet. Lefotóztam és most bemutathatom eme szent helyen, sõt végre az idézõjelet is mellõzhetem. ?






Hozzávalók 3-4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
20 dkg arborio rizs
15 dkg konzerv kukorica
1 zöldpaprika
1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk. édeskés curry
õrölt fekete bors
õrölt kashmiri csili
zöldfûszeres só
3 ek. olívaolaj
6 dl tyúkhúsleves vagy alaplé
1 dl száraz fehérbor
3 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt

elkészítés:

  1. A kis kockákra vágott csirkemellfilét beszórjuk a fûszerek keverékével, valamint a zöldfûszeres sóval, és negyedórát állni hagyjuk.
  2. A felaprított vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymával és a felkockázott zöldpaprikával együtt a felforrósított olívaolajon megdinszteljük.
  3. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk az átmosott, alaposan lecsepegtetett rizst, és közepes lángon így együtt is pirítjuk még 2 percet.
  4. Felöntjük a borral, illetve 2 merõkanál forró levessel, és amikor elforrta a levét, hozzáadunk 1 merõkanál levest. Ha azt is elforrta, újabb adag levest adunk hozzá. Ezt is ismételjük, amíg a rizs roppanósra nem puhul.
  5. Ekkor hozzákeverjük a vajat, valamint a reszelt parmezánt, és miután felolvadtak, tálaljuk az ételt.

Megjegyzés:
Az alaplé mennyisége a rizstõl és a fõzés intenzitásától is függ ? elõfordulhat, hogy 1 liter is kell hozzá, mire a rizs megfõ.















Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/02/curry...

sponsored links

Keres?s