Cukkíni lecsó és savanyú görögdinnye, azaz itt a befõzés

2015-07-25

sponsored links



Ontja a kert a finomságokat! Most például cukkinibõl van fölösen, képtelenség megenni (fõleg ha töki pompos korszak ütötte fel a fejét nálunk).
Mit lehet tenni? Gyorsan jött az ötlet, lecsóba kell tenni.
Illetve cukkini lecsót kell készíteni, kevés paprikával.

Hamar megcsináltam:
Kellett hozzá másfél kiló vereshagyma, 4 deci olaj, 2,5 kiló paradicsom, 1 kiló paprika (ennyi volt csak itthon a lecsó minõségbõl, bár ezt a kategóriát nagyon utálom, hiszen finomat csak jó alapanyagból lehet fõzni). És ment bele egy fél vájdlingnyi szeletelt cukkini (mire való, ma robotgép, ha nem arra, hogy hogy az 5 nagyobbacska cukkinit össze és fölszeletelje!
Hadd ne áruljam el, hogyan kell lecsót fõzni. Forrón ment az üvegekbe, Lezárás után a befõzõautomatába is beletettem, hogy ne kelljen hozzá tartósítószer.
Ennyi.
És ilyen:

No de, kérem! Olvastam Bálint gazda honlapján, illetve hírlevelében, hogy ki ne dobjuk a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s