Cukkinis-paradicsomos csirkemell

2018-07-10

sponsored links

Na, ez az az étel, amibõl jól tudsz lakni akkor is, ha nem szereted különösebben a cukkinit. Nincs ízetlen, vizes, opálos, nemistudommilyentextúrájú izééébe harapás. Van egy finom, színes, fûszeres ragu, ami feldíszíti és megízesíti az egyébként nagyjából unalmas csirkemellet. És tényleg nincs eszedben, hogy cukkinit (is) eszel.
Azt diszkréten nem emlegetem itt fel, hogy vettem az áruház csomagolásmentes részlegén "kölest", amirõl akkor derült ki, hogy kuszkusz, amikor kétszeres mennyiségû vízben pároltam, és még a fõzési idõ fele sem telt el, már tele volt a felülete "kürtõcskékkel", mintha megfõtt volna a köles. Elcsodálkoztam, megkóstoltam, és meglepõdtem... Az már soha nem derül ki, hogy az áruházban volt rossz tárolóban a kuszkusz, vagy amíg odaértem a mérleghez, addigra elfelejtettem, hogy mit töltöttem a zsákocskába, viszont szemüveget kell cserélnem, az biztos...


Hozzávalók (5-6 adagnyi):
  • 3 kis szelet füstölt szalonna felkockázva
  • 3 dkg-nyi vaj
  • 2 kisebb hagyma apróra vágva
  • 1 kápia paprika felkockázva
  • 1-2 szál zöldhagyma, szárastól karikára vágva
  • 1 közepes cukkini héjastól, magostól
  • 3 cikk fokhagyma
  • õrölt bors
  • 2 kávéskanálnyi szárított bazsalikom (vagy pár levél friss)
  • 50 dkg-nyi, ujjnyi darabokra vágott csirkemell
  • fél doboznyi paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 3 dl-nyi kuszkusz, vagy köles, vagy rizs, vagy amit szeretsz az ilyesféle ételhez
A szalonnát kisütöttem, kiszedtem a pörcöket a serpenyõbõl, beletettem a vajat és amikor összeforrósodott, beletettem a csirkemell darabokat. Miután minden oldaluk szép piros lett, kiszedtem a serpenyõbõl.

A felkockázott hagymát megpirítottam a zsiradékban, beleszórtam a felkockázott paprikát, átpirítottam, beletettem a fokhagymát, õröltem bele borsot, közé szórtam az újhagymát és a felkockázott cukkinit, és egy kis ideig tovább kevergettem. 


Ezután megsóztam, ráöntöttem a paradicsomot és megszórtam bazsalikommal, beletettem a kisült szalonnát és a csirkedarabokat, és fedõ alatt összefõztem.


Amikor a csirkemell megpuhult, levettem a fedõt, és elfõztem a levét, hogy csak "szottya" legyen.


Közben elkészült a kuszkusz, ami köles is lehetett volna (persze, a kuszkuszt nem szoktam fõzni, de túléltük ezt a szerencsétlenséget, nem lett rossz egyáltalán, sõt), vagy rizs, vagy bármi, amit szeretünk.

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s