Cukkinis-paradicsomos csirkemell

2018-07-10

sponsored links

Na, ez az az √©tel, amib√Ķl j√≥l tudsz lakni akkor is, ha nem szereted k√ľl√∂n√∂sebben a cukkinit. Nincs √≠zetlen, vizes, op√°los, nemistudommilyentext√ļr√°j√ļ iz√©√©√©be harap√°s. Van egy finom, sz√≠nes, f√Ľszeres ragu, ami feld√≠sz√≠ti √©s meg√≠zes√≠ti az egy√©bk√©nt nagyj√°b√≥l unalmas csirkemellet. √Čs t√©nyleg nincs eszedben, hogy cukkinit (is) eszel.
Azt diszkr√©ten nem emlegetem itt fel, hogy vettem az √°ruh√°z csomagol√°smentes r√©szleg√©n "k√∂lest", amir√Ķl akkor der√ľlt ki, hogy kuszkusz, amikor k√©tszeres mennyis√©g√Ľ v√≠zben p√°roltam, √©s m√©g a f√Ķz√©si id√Ķ fele sem telt el, m√°r tele volt a fel√ľlete "k√ľrt√Ķcsk√©kkel", mintha megf√Ķtt volna a k√∂les. Elcsod√°lkoztam, megk√≥stoltam, √©s meglep√Ķdtem... Az m√°r soha nem der√ľl ki, hogy az √°ruh√°zban volt rossz t√°rol√≥ban a kuszkusz, vagy am√≠g oda√©rtem a m√©rleghez, addigra elfelejtettem, hogy mit t√∂lt√∂ttem a zs√°kocsk√°ba, viszont szem√ľveget kell cser√©lnem, az biztos...


Hozzávalók (5-6 adagnyi):
  • 3 kis szelet f√ľst√∂lt szalonna felkock√°zva
  • 3 dkg-nyi vaj
  • 2 kisebb hagyma apr√≥ra v√°gva
  • 1 k√°pia paprika felkock√°zva
  • 1-2 sz√°l z√∂ldhagyma, sz√°rast√≥l karik√°ra v√°gva
  • 1 k√∂zepes cukkini h√©jast√≥l, magost√≥l
  • 3 cikk fokhagyma
  • √Ķr√∂lt bors
  • 2 k√°v√©skan√°lnyi sz√°r√≠tott bazsalikom (vagy p√°r lev√©l friss)
  • 50 dkg-nyi, ujjnyi darabokra v√°gott csirkemell
  • f√©l doboznyi paradicsomkonzerv (darabolt)
  • 3 dl-nyi kuszkusz, vagy k√∂les, vagy rizs, vagy amit szeretsz az ilyesf√©le √©telhez
A szalonn√°t kis√ľt√∂ttem, kiszedtem a p√∂rc√∂ket a serpeny√Ķb√Ķl, beletettem a vajat √©s amikor √∂sszeforr√≥sodott, beletettem a csirkemell darabokat. Miut√°n minden oldaluk sz√©p piros lett, kiszedtem a serpeny√Ķb√Ķl.

A felkock√°zott hagym√°t megpir√≠tottam a zsirad√©kban, belesz√≥rtam a felkock√°zott paprik√°t, √°tpir√≠tottam, beletettem a fokhagym√°t, √Ķr√∂ltem bele borsot, k√∂z√© sz√≥rtam az √ļjhagym√°t √©s a felkock√°zott cukkinit, √©s egy kis ideig tov√°bb kevergettem. 


Ezut√°n megs√≥ztam, r√°√∂nt√∂ttem a paradicsomot √©s megsz√≥rtam bazsalikommal, beletettem a kis√ľlt szalonn√°t √©s a csirkedarabokat, √©s fed√Ķ alatt √∂sszef√Ķztem.


Amikor a csirkemell megpuhult, levettem a fed√Ķt, √©s elf√Ķztem a lev√©t, hogy csak "szottya" legyen.


K√∂zben elk√©sz√ľlt a kuszkusz, ami k√∂les is lehetett volna (persze, a kuszkuszt nem szoktam f√Ķzni, de t√ļl√©lt√ľk ezt a szerencs√©tlens√©get, nem lett rossz egy√°ltal√°n, s√Ķt), vagy rizs, vagy b√°rmi, amit szeret√ľnk.

FolytatŠs a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s