Cukkinifánk diétásan

2017-08-15

sponsored links

Attól eltekintve, hogy olajban kell sütni, ez a fánk nagyon alkalmas egy-egy diétás étkezésre. Akinek ez kizáró ok, mármint az olajban sütés, annak jó hírem van. Ugyanezt a tésztát meg lehet sütni gofrisütõben is, finom puha sós gofrikat kapunk, teszteltem, ill. sütõben is, de ott jobban kiszárad, inkább olyan lesz mint egy szendvicsalap.



Hozzávalók:
1 kisebb méretû cukkini
(kb. 200 g súlyú)
210 g liszt
nálam: 100 g zabpehelyliszt
            70 g tönkölybúzaliszt
            40 g BL55 fehér búzaliszt
(a lisztekkel lehet variálni kedvedre)
1/2 csomag sütõpor
3 tojás
fûszerek: fokhagymapor, só, bors, nálam volt még 20 g sörélesztõpehely, ettõl finom sajtos íze lesz.
A sörélesztõpehely gluténmentes formáját itt megvásárolhatjátok. Én nagyon szeretem, mert minden kencének finom ízt ad, és nagyon egészséges, igazi Bvitamin bomba.

A cukkinit a sajtreszelõ részén a reszelõnek lereszeltem, besóztam és hagytam állni. Mikor levet eresztett hozzáadtam a tojásokat, fûszereket, sütõport és a liszteket. Összekeverem. Galuskaszerû masszát kell kapni, ami nagy adagokban ragad a kanálra és lassan csúszik le róla. Forró olajba szaggatjuk kiskanállal. Ormótlan formák lesznek, de megduzzadnak a sütõpor miatt az olajban, szinte megfordulnak maguktól. Nekem nem szívta meg magát olajjal, de mivel elég nedves a tészta, egy idõ után nagyon habzott, ezért én nem ajánlom a kókuszolajat, tapasztalat szerint az jobban habzik. 
Papírtörlõre szedtem, miután mindkét oldala szép barnás színt kapott. 
Nagyon finom, laktató fánk, akár ebédre, akár tízóraira.

kb. 30 db fánkocska lett ebbõl az adagból, így egy db ch tartalma: 5 g ch

A tésztát szépen meg lehet sütni gofrisütõben is, nagyon finom úgy is, csak ki kell kenni olajjal a sütõ mélyedéseit.
Mikor már nagyon habzott az olajam, a többit kerekre lappogatva sütõbe tettem, így is nagyon jó lett, csak száraz, de szendvicsalapnak elhasználtam.


Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2017/08/cukki...

sponsored links

Keres?s