Császárszalonnás-zöldséges bundás kenyér
sponsored links
Kisebbik fiam ötlete volt, látta valahol a receptet. Õ készítette nagyjából, kis segítséggel.
Császárszalonnás-zöldséges bundás kenyér
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy körszelet kenyér, 2 tojás, 2 marék császárszalonna kockára vágva, 2 marék fagyasztott zöldség (kukorica, zöldborsó, sárgarépa) – lehet friss is, de akkor elõtte kevés vízben meg kell párolni a zöldséget, só, kevés vaj, reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése: A kenyérszelek karéját körben levágjuk, úgy hogy maradjon egybe a karéja. A szendvicseket külön-külön készítjük el. 1 tojás, 1 marék szalonna és egy marék zöldség jár egy adaghoz. A szalonnát kevés vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldséget, enyhén sózzuk és összepároljuk. A szalonnás zöldséget a kenyérszelet formájára egyengetjük a serpenyõbe és köré rakjuk a karéját a kenyérnek. A tojást felverjük és a zöldségre öntjük lassan, óvatosan. A kenyérkaréjt lenyomjuk, hogy ne folyjon ki a tojás az oldalánál. A kenyérbelet ráhelyezzük a zöldségre és addig sütjük, amíg a tojás kezdi összefogni a zöldséges-szalonnás alapot, illetve összeáll a kenyér. Óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megpirítjuk a kenyérnek. Tányérba kiszedjük és reszelt sajttal megszórjuk.