Csángó gulyás
sponsored links
Laktató, tartalmas leves, mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók (4személyre): 40 dkg savanyú káposzta, 30
dkg sertéscomb, 1 hagyma, 4 evõkanál rizs, 2 cikk fokhagyma, 2 evõkanál
paprikakrém, 2 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál õrölt kömény,
olaj, só.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát olajon
üvegesre sütjük. Rátesszük a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, megszórjuk a pirospaprikával,
a köménnyel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát, felöntjük vízzel,
félpuhára fõzzük, sóval ízesítjük. Beletesszük a rizst, készre fõzzük, majd a tejfölt
kevés levessel simára kavarva, az ételbe öntjük.