Csülök mártással

2017-06-25

sponsored links

Nyár ide vagy oda, a malackáknak most is van csülkük, és ezek most is finomak tudnak lenni jól elkészítve. Így hát beszereztem egy szép darabot, és sütéshez készülõdtem. És mi történt? Vasárnap úgy lehûlt a levegõ, hogy nyár ide vagy oda, jól 20 fok alá ment a hõmérséklet. Pont jó volt ehhez a finom falathoz.
Hozzávalók:
-hús
1 csülök
só, bors, õrölt kömény, majoránna, csípõs paprikadarabkák
1 nagy vöröshagyma
sonkaszeletek
-köret
sárgarépa, petrezselyemgyökér, lila-és vöröshagyma, zellerlevél
-mártás:
zsír, 
kb fél liter húslé, 
1 kanál liszt
fél dl vörösbor

Elkészítés:
A húst elõzõ nap besózzuk, állni hagyjuk néhány órát, majd feltesszük fõni a hagymával, paprikával és sonkával annyi vízben, hogy ellepje. Másnap tepsibe tesszük, befûszerezzük, bekockázzuk a bõrét, meglocsoljuk a borral, kis sült zsírt teszünk alá. Mellé tesszük a zöldségeket, és pirosra sütjük. A zsírt leöntjük alóla egy serpenyõbe, megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a húslével, a borral, és besûrítjük. A sonkaszeletek is ide kerülnek. 
Egy nagy tálcán tálaljuk, mellé tesszük a fél kilós rozscipót szeletelve, leöntjük a mártással. A maradék mártást kis csészében kínáljuk. A rozscipó ötlet úgy jött, hogy nagyon keménynek találtam a kis veknit még frissen is. Köretnek viszont pont jó volt.
Saját zöldségekkel





Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/06/csulok...

sponsored links

Keres?s