Csupa zöldség pite cheddar sajtos pitetésztában

2017-08-15

sponsored links


Ezeket a gyönyörû paradicsomokat eddig csak nyersen ettük. De most már van belõle annyi, hogy jut pitébe is. A pitetészta igazán különleges lett a reszelt cheddar sajttól. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók (26 cm-es pitéhez):

Tészta:
100 g olvasztott vaj
50 g zsíros tejföl
50 g apróra reszelt cheddar sajt (érdemes érettebb fajtával dolgozni)
1/2 kk. só
1 tk. sütõpor
150 g tönköly finomliszt


Töltelék:
2 kis cukkini nagyra reszelve (200 g)
1 kis csokor snidling apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
1 tk. só
3 tojás
3 ek. zsíros tejföl
100 g kemény kecskesajt kisebb kockákra vágva

Tetejére:
3 paradicsom vékony szeletekre vágva (ha lehet eltérõ színû paradicsomokat válasszunk)
1 evõkanálnyi fenyõmag

A tésztához egy tálban összekeverem az olvasztott vajat és a tejfölt. Kézi habverõvel dolgozom. Hozzáadom a reszelt sajtot, sót, sütõport és a lisztet is. Végül egy villával kevertem össze gombóccá. Ez az a tészta, amibe nem muszáj kézzel belenyúlni. Szépen összeáll egy villával is. Folpackba csomagolom és hûtõbe teszem fél órára (Itt érdemes már a töltelék elõkészítésével foglalkozni: cukkini reszelés, snidling és petrezselyem aprítás, kecskesajt kockázás és paradicsom szeletelés). A sütõt elõmelegítem 190 fokra. Kibélelem a tepsim alját sütõpapírral és kivajazom az oldalát (vagy ha van érdemes piteformát használni és azt kivajazni). Folpack rétegek között a tésztát könnyû kinyújtani. Kicsit kezünkben lehet melegíteni a gombócot, hogy ne legyen törékeny a tészta. Kibélelem a piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson 2-2.5 cm magasan. Az alját villával megszurkálom. Beteszem a hûtõbe, míg a sütõt elõmelegítem 190 fokra. A forró sütõben nagyjából 10-12 perc alatt elõsütöm.
A tölteléket gyorsan elkészítem. Egy tálban a tojásokat villával kissé felverem, hozzáadom a tejfölt majd beleszórom a reszelt cukkinit, snidlinget, petrezselymet, sót és a kecskesajt kockákat is. A pitetésztát kiveszem a sütõbõl és megtöltöm a tojásos, zöldséges, sajtos keverékkel. Ráteszem a paradicsomkarikákat és megsózom. További 30-35 percet sütöm 190 fokon. Kiveszem megszórom a fenyõmaggal és további 5 percet sütöm, vagy gyorsan grillezem, hogy már csak a teteje (magok) piruljanak. Hagyom langyosra hûlni és úgy tálalom. Másnap újramelegítve is tökéletes.


Az alap cheddar sajtos pitetészta receptje a Nordic Bakery Cookbook szakácskönyvból való

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2017/08/cs...

sponsored links

Keres?s