Csokoládés panna cotta áfonyazselével

2017-08-23

sponsored links


















Egy finom és gyors olasz, tejszín alapú desszert azoknak, akik imádják a csokoládét. Az étcsokoládé kissé kesernyés íze és az édes áfonya kontrasztja teszi ellenállhatatlanná ezt a délutáni nassolni valót. Valójában percek alatt elkészül, csak a dermedési idõt kell kivárni, ami nem is olyan nehéz, ha elõzõ este készítjük el. Szinte minden nyári gyümölcs (eper, szeder, barack, málna)  jól illik ehhez a nemesen egyszerû krémes, könnyû, és elegáns csodához, de egzotikus gyümölcsökkel (mangó, maracuja) talán még különlegesebbé tehetjük az ízét. Tökéletes desszert minden évszakban, ha csak valami finomat ennék vagy vendégeket várunk.


Csokoládés panna cotta áfonyazselével
6 db 2-2,5 dl ûrtartalmú pohárhoz


panna cotta:

  • 2 dl zsíros tej (lehetõleg 3,5%-os)
  • 4 dl habtejszín 
  • 10 dkg jó minõségû étcsokoládé (60-70%-os)
  • 5 dkg cukor
  • 3 lapzselatin 

áfonyazselé:

  • 30 dkg friss áfonya
  • 1 ek cukor
  • pár csepp citromlé
  • 2 lapzselatin
  • pici víz

Elkészítése:

  1. A panna cottához 10 percre hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  2. Közben egy lábasba öntjük a tejet, tejszínt és a cukrot, alacsony lángon kevergetve megvárjuk, míg a cukor elolvad benne.
  3. Beletördeljük a csokoládét, kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk.
  4. Tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, belekeverjük. 
  5. Mikor langyosra hûlt, poharakba töltjük, néhány órára hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen.
  6. Az áfonyazseléhez szintén hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  7. Az áfonyát icipici vízzel a tûzre tesszük.
  8. Hozzáadjuk a cukrot, lassan kevergetve felforraljuk, 2-3 percig fõzzük csak, hogy egészben maradjanak az áfonyaszemek, beledolgozzuk a kicsavart lapzselatint, kevés citromlevet csepegtetünk bele. 
  9. Ha langyosra hûlt, rákanalazzuk a panna cottára, további 1-2 órára hûtõbe tesszük, míg az áfonyazselé megszilárdul.









Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/08/cso...

sponsored links

Keres?s