Csokoládés mézes szelet
sponsored links
Hozzávalók a tésztához :
15 dkg cukor
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 egész tojás
40 dkg liszt
1/2 evõkanál szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
9 dl. tej
3 csomag étcsokoládés pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 evõkanál csokoládélikõr
Hozzávalók a csokoládés bevonathoz:
20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
3 teáskanál olaj
Továbbá a sütéshez:
4 db méretre vágott 35 x 23 cm szilikonos sütõpapír
1 nagyobb sütõlemez
Elkészítése :
A tésztához, a mézet, a vajat és cukrot összemelegítjük, de nem forraljuk fel !
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük.
A langyos mézes keverékbe keverjük a tojásokat és beleöntjük a lisztes keverékbe, majd összegyúrjuk Négy egyenlõ részre osztjuk. A sütõpapírra tesszük és méretre nyújtjuk.
A lelógó részeket levágjuk a papírról és ráhúzzuk egy tepsi hátuljára. Villával megszurkáljuk és elõmelegített sütõben 170 fokon,gáznál 3 fokozaton kb. 3-5 perc alatt készre sütjük.
Figyeljünk oda mert hamar megég! Hasonló módon készítsük el a többi három lapot is.
Sülés után hagyjuk hogy teljesen kihûljenek.
Közben készítsük el a krémet.
A tejet keverjük el a vaníliás cukorral és a pudingporral,majd fõzzük sûrûre. Langyosra hûtjük.
A porcukrot a vajjal keverjük ki jó habosra,majd kis adagokban adjuk hozzá a kész pudingot. Habosítsuk fel és keverjük bele a likõrt. Osszuk el három részre.
Az elsõ lapot tegyük egy nagy tálcára és kenjük el a felületén az elsõ adag krémet.
Takarjuk be a következõ mézes lappal,amit egy kissé rányomkodunk. Hasonló módon töltsük tovább a lapokat,amíg el nem fogynak. A tejcsokoládét 2 teáskanál olajjal olvasszuk fel.
Öntsük rá az utolsó lap tetejére és kenjük el rajta egyenletesen. Olvasszuk fel az étcsokoládét egy teáskanál olajjal. Töltsük át egy pici lyukú nyomózsákba és húzzunk a tejcsokoládéba egymástól kissé távol egy-egy csíkot vízszintesen. Egy fogpiszkálóval ellentétes irányba függõlegesen húzzuk össze az étcsokoládé csíkokat a tejcsokoládéval.
Tegyük a hûtõbe egy éjszakára hogy megpuhuljanak a lapok,majd másnap szeleteljük fel.
Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közremûködésével megjelent az elsõ limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hûen tükrözi a blogom jellegét. Ha szeretnétek megvásárolni a következõ linkre kattintva megtehetitek.