Csokoládés banánfánk
sponsored links
Pont 1 nappal a farsangi idõszak vége elõtt jött rám a fánk ehetnék. ? Úgy látszik, minden évben késésben vagyok, mert mindig utólag jelez a gyomrom a farsangi édesség kapcsán. Sebaj, fánkot bármikor ehetünk, és 1 nappal vagy 1 héttel a farsang vége után sem számít talán szentségtörésnek, ha elkészítjük. Én most ezt a banános, csokoládés változatot hoztam össze, és meg kell mondjam, sikerült új kedvencet alkotni, legalábbis a magam számára. Ez most az imádom-kategória. A Kutyafül bezzeg nem így érezte, mert õ valamiért sem a fánkért, sem a banánért, sem pedig az étcsokiért nem rajong. Azért szerencsére õ is eleszegette. ?
Hozzávalók kb. 22 darab fánkhoz:
Fánktésztához:
2 érett banán (hámozva kb. 20 dkg)
5 dkg étcsokoládé (50% kakaótartalmú)
25 ml citromlé
5 dkg natúr joghurt
3 dkg nádcukor (vagy a banán édességétõl függõen)
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
15 dkg finomliszt
3 g sütõpor
? mk. szódabikarbóna
kókuszolaj a sütéshez
Tálaláshoz:
25 dkg natúr joghurt
2 dkg vaníliás porcukor
porcukor a szóráshoz
elkészítés
- A banánokat tálba téve villával pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlét, a felvert tojást, a joghurtot és a kétféle cukrot.
- A lisztet elvegyítjük a sütõporral, a szódabikarbónával, a felaprított vagy reszelt csokoládéval, és a joghurtos banánpéphez forgatjuk. Negyedórát hûtõben pihentetjük.
- Egy nagyobb lábasban vagy serpenyõben bõ olajat forrósítunk, és a masszából olajba mártott teáskanál segítségével kis halmokat szaggatunk bele. A fánkokat minden oldalukon pirosra sütjük. (Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró!)
- A kész fánkokat szûrõkanállal kimerjük az olajból, alaposan lecsepegtetjük, papírtörlõre szedjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Vaníliás porcukorral kevert joghurtöntettel kínáljuk.