Csokoládés rugelach

2018-07-20

sponsored links

A rugelach zsidó eredetû édesség, a krémsajtos alaptészta nagyon jól variálható - édes és sós verzióban is elkészíthetõ. Az elõzõ receptemben egy sós (sajtos) változatot mutattam be, de ugyanabban az idõben sütöttem egy adag édeset is, mely csokoládés töltelékkel készült. Mit mondjak...? Rendkívül finom! Másnap ismét meg kellett sütnöm, annyira ízlett az egész családnak. Frissen és másnap fogyasztva is tökéletes, tehát vendégvárónak és csomagolva kirándulásra is ajánlom. 






Hozzávalók a tésztához:
24 darabhoz
20 dkg finomliszt
1 csipet só
3 evõkanál kristálycukor
10 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
12 dkg natúr krémsajt

A töltelékhez:
6 dkg barna cukor vagy kristálycukor
5 dkg étcsokoládé apróra vágva
5 dkg olvasztott vaj
1 púpos evõkanál sötét kakaópor 

+ a tetejére a kenéshez 1 kisebb tojás felverve



     

Elkészítés:
  1. A krémsajtot, a vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belõle és fóliába csomagolva legalább 1 órára a hûtõbe tesszük. Erre azért van szükség, mert elég ragadós a tészta. Az sem baj, ha egy egész éjszaka a hûtõben hagyjuk.
  2. A töltelékhez az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, a kakaóporral és az apróra vágott csokival. (Mielõtt nyújtjuk a tésztát, azelõtt kb. 15 perccel hamarabb keverjük össze a tölteléket, mert jó ha összekeverés után állni hagyjuk 10-15 percig - utána kenhetõbb lesz.)
  3. A tésztát a hûtõbõl kivéve kettévágjuk és alaposan belisztezett felületen mindkét tésztából egy-egy 25 cm átmérõjû kört nyújtunk. Lehetõleg legyen szabályos, mert akkor szép egyenlõ cikkekre tudjuk vágni, egyenlõek lesznek a kiflik. 
  4. Mindkét kört megkenjük egyenlõen a csokis töltelékkel, majd 12-12 egyforma cikkre szeleteljük és feltekerjük a kis kifliket. 
  5. Sütõpapírral bélelt tepsire vagy szilikonlapra helyezzük õket, a tetejüket lekenjük a felvert tojással.
  6. Elõmelegített 180 fokos sütõben, alsó-felsõ sütésen 25 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!)

 A munkafolyamatok fotói





Jó étvágyat!
  

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/07/csokola...

sponsored links

Keres?s