CSOKIS SÜTI - CSAK 2 HOZZÁVALÓBÓL

2017-10-04

sponsored links

CSOKIS SÜTI - 
CSAK 2 HOZZÁVALÓBÓL



A szomszéd asszonynál ettem elõször ebbõl a finom csokis sütbõl..és amikor elárulta, hogy csak kettõ hozzávaló kell hozzá, rögtön tudtam, hogy el fogom készíteni nagyon hamar. Imádom az egyszerû és a hétköznapokban is gyorsan elkészíthetõ recepteket.. Ez pont olyan.

És igen, tényleg csak csoki és tojás kell hozzá. Semmi liszt, semmi cukor!! A kalóriát és a szénhidrátot nem számoltam ki, de biztosan kedvezõ a diétázók számára is..

Készítés közben nagyon finom csokis illat lengte be a lakást és amikor elkészült alig lehetett abbahagyni az evését.. Persze a legfinomabb ha felturbózzuk fagyival, tejszínhabbal esetleg pudinggal nyakon öntve, de magában is fincsi és eteti magát.


HOZZÁVALÓK


5 tojás
200 gramm csokoládé

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Felolvasztjuk az apróra felvágott csokoládét, majd hagyjuk kihûlni.
  2. Ketté választjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgájához hozzákeverjük a csokoládét és azt jól összekeverjük. (én ezt is géppel tettem).
  3. Ezután a fehérjét fokozatosan adjuk a sárgájához és jól összekeverjük azt is.
  4. Egy kisebb méretû tepsibe öntjük a masszát és recept szerint 35 percig 200 fokon sütjük, de nekem elég volt 20 perc sütés is. Ha valaki brownie jellegû süteményt szeretne belõle, akkor süsse csak 10 percig.


Forrás: innen


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2017/10/csok...

sponsored links

Keres?s