Csokis-narancsos kiflik

2014-01-10

sponsored links

Csokis-narancsos kiflik

Aki szereti a csoki-narancs párosítást, úgy, hogy ráadásként puha tészta öleli körül õket, akkor annak ezt a kiflit érdemes kipróbálnia!

Olyan puha, hogy csak úgy elolvad a szánkban, mint a jóféle fánk, amikor az elsõ elfogyasztása után, még habzsolnánk a következõt, mert nem tudunk betelni azzal a gyönyörrel, amit az ízek és a tészta egyvelege alkot a szánkban.  Persze, ahhoz, hogy ezt elérjük, három alapvetõ dologra kell odafigyelnünk. Ez a három dolog: hogy a tésztát megfelelõen kidolgozzuk, kellõ ideig kelesszük és ne süssük túl. Ha ezeket szem elõtt tartjuk, garantált a siker.

A csokit úgy is beletehetjük, hogy felolvasztjuk és elkeverjük a vajjal, majd úgy kenjük rá a tésztára. De szerintem, így reszelve, sokkal izgalmasabb :)

Használhatunk hozzá tejcsokoládét is, de én szeretem, ha az étcsokoládé keserû íze, keveredik az édeskés narancslekvárral. A házi narancslekvárt, én egy kevés grapefruittal tettem érdekesebbé, így erõsítve ezt az édes-kesernyés ízt, persze, csak olyan szerethetõen, nem túlzóan.

Csokis-narancsos kiflik

Hozzávalók 16 darabhoz:

50 dkg finomliszt (nálam fehér tönköly) ...

Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/01/10/...

sponsored links

Keres?s