Csokis-mogyorós keksz

2017-08-09

sponsored links

Valami rágcsálnivaló nálunk mindig jól jön, legyen az sós vagy édes. Most az utóbbi készült, de hamar el is fogyott. ?

Akár kirándulásra vagy a gyereknek az iskolába is jó választás, hogy bírja a sulit a nap végéig. ?
Vanília helyett ugyanennyi fahéjjal is ízesíthetjük.

Ebbõl az adagból kb 35 db keksz lesz.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg nádcukor (vagy porcukor)
  • 2 nagy tojás
  • 10 dkg étcsokoládé csepp (vagy apróra vágott)
  • 5 dkg pörkölt földimogyoró
  • 1 kk vanília kivonat
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 kk só

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, majd mehet bele a vanília kivonat is.
  2. Mehet hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a só.
  3. Végül belekeverjük az aprított mogyorót és a csokoládé cseppeket.
  4. Kézzel kisebb adagokat kiszedve a tésztából, gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket.
  5. 180 °C-ra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket és a tepsin hagyjuk kihûlni.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!

Mentés


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/aprosutemenyek/c...

sponsored links

Keres?s