Csokis-banános sütemény túróráccsal

2017-03-22

sponsored links

Az eredeti recepttel a Pinteresten találkoztam Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal néven Viki78 tollából. Nagyon megtetszett, picit módosítottam rajta, majd megsütöttem. Elsõ sütés után kiderült, hogy ez bekerül a repertoárba, de mindenképp fogok módosítani még az arányokon, mert olyan magas sütit kaptam, amivel még a zember se bír el. ;o)

Az elsõ sütés így nézett ki:


Íme az én változatomban módosított recept:

Hozzávalók:

Tészta:
3 tojás
1 bögre cukor
0,5 bögre langyos víz
0,5 bögre étolaj
2 bögre liszt
1 csomag sütõpor
2 ek kakaópor

A túrórács:
0,5 kg krémtúró
5 ek cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag vaníliapuding
1 db tojás

A krém:
1 liter tej
12 ek cukor
3 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag vaníliáscukor
300 gramm vaj
3 ek kukoricakeményítõ
4 db banán

Az eredmény pedig ilyen lett (tudom, csúnya a háttér, meg minden, de alig tudtam lefotóni, akkor sikere volt):

A tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és lassan adagolva a porokat is: a sütõporos lisztet és a kakaóport is.
Két részre osztjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütõpapírral, és a tészta egyik felét beleöntjük. 180 fokon tûpróbáig sütjük, majd félretesszük hûlni.
Eközben a túrókrémhez az alapanyagokat krémesre keverjük. A tészta másik felét is sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a túrót habzsákba töltjük és berácsozzuk vele. Mehet bõven és sûrûn, elég lesz. ;o) Ugyanúgy tûpróbáig sütjük majd félretesszük hûlni.

Amíg sül, elkészíítjük a krémet: a tejbe belekanalazunk 6 ek cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporokat és a kukoricakeményítõt, majd sûrûre fûzzük, majd kevergetve kihûtjük. Amikor szobahõmérsékletû lesz, hozzáadjuk a vajat és a maradék 4 ek cukrot.

A "sima" tésztalapra kenjük a krém 1/3-át, ráfektetjük a félbevágott banánokat, majd a krém maradékát is rákenjük és befedjük a rácsos tésztával.

Mennyei sütemény lesz, és sokáig el is áll. (feltéve, ha nem fogy el... ;o) )


Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2017/03/csokis-banan...

sponsored links

Keres?s