Csokipudingos gesztenyés pite (paleo)

2017-12-08

sponsored links




A liszt másik felébõl készíthetünk rusztikus almás pitét (recept itt)



vagy áfonyás pitét (recept itt)



a csokipudinghoz:
3 dl Totu tej
3 tojássárgája
6 gramm zselatin 
4-6 dkg eritrit
6 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
késhegynyi vanília õrlemény

a tésztához:
2,5 dkg porrá õrölt eritrit
2 L-es tojás
2,5 dkg víz
10 ml citromlé
4 dkg folyékony kókuszolaj

a kenéshez:
1 evõkanál kókuszolaj

a gesztenyés réteghez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
5 dkg porrá õrölt eritrit
2 cl rum

a díszítéshez:
2 dl cocomas
1 teáskanál por eritrit
vanília

A csokipudinggal csupán annyi a munka, hogy az összes hozzávalót lábasba tesszük. Habverõvel állandóan kevergetve addig fõzzük, amíg az egész egynemûvé nem válik, illetve egy kicsit be nem sûrûsödik. Kihûtjük. Hûtõbe tesszük, amíg dermedni nem kezd (ha esetleg megkötne sincs tragédia, habverõvel alaposan keverjük át.) A tésztához habverõvel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemû tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hõmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idõ hûtõszekrénybe kell majd tenni. A tésztát kókuszolajjal kikent 12 x 35 centis (vagy 18 centis kerek) pite formába (az enyémek kivehetõ aljúak) nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 175 fokos sütõben 15 perc alatt megsütjük. Kihûtjük. A gesztenyés réteghez a rumban feloldjuk az eritritet (ha nem akarjuk, hogy alkohol tartalma legyen fõzzük össze), majd a gesztenyemasszához keverjük. A rumos masszát a pite aljába kenjük. Rátesszük a majdnem megdermedt pudingot. Teljes dermedésig hûtõbe tesszük, végül kókuszhabbal díszítjük, amihez a cocomast 30 percre fagyasztóba tesszük, majd az ízesítõ anyagokkal kemény habbá verjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s