Csoki torta (paleo)

2017-08-10

sponsored links



Tegnap készletkisöprést tartottam. Maradékokból készítettem el ezt a süteményt, és ahogy ilyenkor lenni szokott valami nagyon finom sült ki belõle. :) Megtartom csoki torta alapnak, az biztos. A kiindulási alap az itt található sacher torta volt, de egyik lisztem se lett volna önmagában elég az elkészítéséhez, ezért változtattam rajta. Hagyományosan nálam annak idején így készült a Sacher (a fotón jól lemérhetõ a fejlõdés :D ). Ha fél adaggal szeretné valaki elkészíteni, akkor 18 centis tortakarikát javaslok hozzá.

Hozzávalók:

a tésztához:
6 tojás
15 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
6 evõkanál víz
20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
10 dkg kókuszolaj

a töltelékhez:
Cukormentes házi baracklekvár (recept itt)

A tésztához a csokoládét a kókuszolajjal vízgõz fölött megolvasztjuk, Visszahûtjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, a vaníliával és a vízzel. Hozzáadjuk a malangával elkevert banánlisztet, majd a felolvasztott csokoládét is. Fellazítjuk a masszát a tojásfehérje hab harmadával. Majd óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáforgatjuk a maradék habot is. Sütõpapírral bélelt 25 x 25 centis tûzálló formába töltjük. 175 fokra elõmelegített sütõben 45-50 perc alatt megsütjük. TÛPRÓBA! Kihûtjük. Két lapra vágjuk. Betöltjük a lekvárral.  Kicsit hagyjuk szikkadni mielõtt felvágjuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s