Csirkepörkölt bográcsban

2017-10-01

sponsored links

A legkedveltebb magyaros étel szabad tûzön készítve

Nemrég vendégségbe hívtuk anyukámékat, és mivel még egész jó idõ volt, a bográcsozás mellett döntöttünk. De túl sok idõt nem szerettem volna a tûz mellett tölteni, így csak csirkés recept jöhetett szóba. 

Gondoltam, ha ilyen egyszerû az alapanyag, akkor amit készítek belõle, olyan legyen, amit még sokáig megemlegetnek (jó értelemben ? )

Azt hiszem, sikerült. És biztos vagyok benne, hogy a bográcsban sütés tette teljessé az ízeket, így ha van rá lehetõségetek, mindenképpen így készítsétek! ?

Bográcsos csirkepörkölt minden jóval



Hozzávalók 6-8 fõre:

4 nagy egész csirkecomb farrésszel

4 csirkeszárny

Fél kg csiperke

Fél kg csirkemáj

2 nagy vöröshagyma

2 nagy, húsos paradicsom

4 lecsópaprika

Só, bors

2 tk majoranna

3-4 ek pirospaprika

2 ek kacsazsír

Kb. 1,2 l alaplé (elhagyható)

A hagymát durvára, a gombát szeletekre vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. A csirkemájat falatnyira daraboljuk. A szárnyak harmadik, apró részét lecsípjük, félretesszük levesbe, vagy a kis kedvenceknek. A csirkecombokat a forgóknál elvágjuk, ha tudjuk, még kettõbe vesszük (én bárddal szoktam csontostul kettévágni).

A bográcsot a tûz fölé tesszük, mikor forró az alja, mehet bele a zsír. Olvadás után mehet hozzá a hagyma, a paprika és a paradicsom. Kicsit megsózzuk, nagyon megborsozzuk, többször megkeverve szinte pépesre pirítjuk. A végén belekeverjük a gombát, kicsit átsütjük.

Hozzászórjuk a pirospaprikát, a majorannát, hozzátesszük a csirkedarabokat. Fakanállal átforgatjuk, majd annyi alaplevet vagy vizet adunk hozzá, hogy ne lepje el teljesen. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, nagy láng felett kb. 30 percig fõzzük, míg a hús szinte leomlik a csontról, közben párszor átkeverjük.

Mehet hozzá a csirkemáj is, ezzel még pontosan 5 percig fõzzük, majd megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, aztán levesszük a tûzrõl.



Nokedlivel vagy fõtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s