Csirkemelles, parmezános paradicsomleves

2017-10-02

sponsored links

Nagyon szeles, õszies az idõ itt felénk Hollandiában, nagyon jól jön már egy kis melengetõ leves. Ez a paradicsomleves kicsit eltérõ a mi erdélyi paradicsomlevesünktõl, hiszen hússal készül, olaszos fûszerekkel és a parmezánnal az olasz ízeket idéz. Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 30 dkg csirkemell, 1 hagyma, 7 ? 8 cikk fokhagyma, 1 zöld paprika, 3 ? 4 sárgarépa, 5 dl sûrített paradicsom, 10 dkg száraztészta, 6 ? 8 dkg reszelt parmezán, ízlés szerint szárított oregánó, petrezselyemzöld, bazsalikom, chilipehely, friss bazsalikom, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát, fokhagymát , a kis kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított fûszerekkel, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk. Amikor a leves felforrt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, együtt puhára pároljuk. Amikor a hús és a sárgarépa is megpuhult, hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, újraforraljuk, beletesszük a száraztésztát, puhára fõzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a finomra aprított friss bazsalikomot és a parmezánt.
Megjegyzés: Sûrített paradicsom helyett házi paradicsomlébõl is készíthetjük, akkor kevesebb vizet adjunk hozzá. Ha gyerekek is esznek belõle hagyjuk ki a chilipehelyt.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/10...

sponsored links

Keres?s