Csirkemell csokoládés mártással

2010-12-27

sponsored links

Az ünnepi menü kitalálása tovább tartott, mint az elkészítése. Hetek óta tervezgettem, gondolkodtam rajta. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ne kelljen az ünnepi napokon az egész délelõttöt a konyhában tölteni.
Orvosi rendelõben várakozva egy halom képeslapot átnézve koppintottam egy ötletet, éppen csak lefirkantottam a hozzávalókat, amikor szólítottak. Nem tudom milyen újság volt, mert lapozgattam Praktikát, Meglepetést és Otthon magazint.
Karácsonykor persze nagy volt a meglepetés. Sikerült titokban tartani, hogy mit tervezek. Az elsõszülöttem szerint keserû volt, de ennek ellenére utolsó morzsáig elfogyasztott mindent. A többieknek nagyon ízlett, minden elõítélet nélkül fogyasztották. Talán a csokoládé illata az, ami árulkodó lehet, mert a 85%-os kakaótartalmú csokoládé nem mondható édesnek.
Az itt látható kép nem valami sikeres, életlen, de nem tudok most jobbat prezentálni.


Hozzávalók, ahogyan készítettem:
4 szelet csirkemell
só, bors
római kömény
olíva olaj
2 dl húsleves
1/2 dl tejszín
10 dkg 85 %-os csokoládé
3 db chili
kevés vaj

A csirkemelleket meghintettem sóval, borssal, római köménnyel és olajjal megkenve hagytam 2-3 órát pácolódni. Egy serpenyõben a vajon pirítottam az apróra vágott chiliket, majd a húsokat mind a két oldalán átsütöttem rajta, kevés húslevessel felöntöttem, hagytam párolódni. A többi húslevest, a tejszínt és a csokoládét egynemû mártássá kavargattam és a húsokra öntöttem, hagytam kicsit összesimulni az ízeket. A receptet híven követve, kukoricás rizzsel tálaltam.


Folytats a blogon ... fozesfecseg.blogspot.com/2010/12/csir...

sponsored links

Keres?s