Csirke és gomba avagy Okosan fûszerezz

2017-02-16

sponsored links

Ismét eme bölcs mondatot kellet hallanom-
- Könnyû neked, Te tudom mit mivel kell fûszerezni! Nekem otthon van az a sok minden fûszer, de csak hiába. Múltkor is szórtam bele mindegyik zacskóból egy kicsit, de aztán... hát nem is tudom... azért elfogyott...
Hmm. Tény és való, hogy az igazi, jó fûszerezéshez, kell egy kis alapgógyi; az is igaz, hogy az esetek nagy százalékában meg vannak, a mit-mihez "szabályai"; de sokszor elég 1 azaz egy, fûszer ami megadja az étel alap ízét. Ugyanakkor tiszteletben kell tartani a bátrabb kísérleteket is. A legfontosabb viszont az, hogy tartsuk be a fokozatosság elvét, mert hozzátenni, szinte bármikor lehet. 
...és még egy, ha már bevált, megszokott étket próbálunk egy picikét átvariálni, soha ne ragaszkodjunk az ismert ízhez <<< pont most készítettük egy új  csodát.
No, akkor ennek jegyében, jöjjön egy olyan igazi fûszeres finomság.
 













  CSIRKEMELL SZELETEK,
   FEHÉRBOROS-TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁS
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
25 dkg gomba
10 dkg bacon
3 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
liszt

20 dkg orsó tészta (teljes kiõrlésû)
A csirkemellet felszeleteljük, (igény szerint klopfolhatjuk, de én ez kihagytam)  megsózzuk, és lisztbe forgatva elõsütjük.
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Ugyanabban a serpenyõben amelyikben a szeleteket sütöttük (feltételezve, hogy nem égettük meg), elkezdjük pirítani a bacon csíkokat, 1-2 perc után hozzárakjuk a gombát, amikor a gomba is kezd pirulni, megsózzuk, és felöntjük a borral. Visszatesszük a szeleteket és lassú tûzön, fedõ alatt kb. 5 perig pároljuk.
A fokhagymát apró kockákra daraboljuk, és a húsok közé szórjuk; a levét minimálisra forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. 2-3 perc alatt, lassan, sûrûre forraljuk.
Kifõtt tésztával tálaljuk esetleg rizzsel. 
( Kis kockára vágott kápia paprikával díszíthetjük.)

 








Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s