Csirke és finom avagy Ez is, az is

2018-06-28

sponsored links

Reggel két dolog járt a fejemben,  a csirkepaprikás, és a finomfõzelék...
Ez lett belõle..., meg az is..., de mégis más.















TEJSZÍNES CSIRKECOMB,
 FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 ek, mustár
2 dl tejszín
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó (fagyos)
2 db babérvél
fûszerpaprika
majoránna
petrezselyemzöldje
liszt
köretnek kifõtt tészta
A vöröshagymát és a paprikát felaprítjuk, aztán egy nagyobb lábosban, üvegesre sütjük, meghintjük egy kevés fûszerpaprikával, elkeverjük és egybõl felöntjük vízzel, belehelyezzük a csirkecombokat, sóval, majoránnával, babérlevéllel és a mustárral ízesítjük. Innen tovább pörölt módján puhára fõzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, azán a fõzés utolsó 20-25 percében, a fagyos borsóval együtt a ?pörköltünkhöz? adjuk, amikor minden szépen megpuhult, tejszínbõl és lisztbõl készült habarással besûrítjük, és egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Kifõtt tésztával kínáljuk.
Az igen, igaz, hogy csirkecomb? de ha õszinték vagyunk, akkor mélytányérból?és kanállal a legfinomabb ?







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s