sponsored links

Csipkebogyós házisajt és a régi tejoltó növények

2012-09-19

sponsored links


Tejoltásra egykor növényeket is használtak, van egy tejoltó galaj nevű növényünk, ami igen gyakori a legtöbb legelőn, ezért kéznél volt, fel is használták a pásztorok. Gyakran felhasználtak oltásra több, savanyú ízű növényt is, mint a mezei sóska és a madársóska. Én nem tejoltó növénnyel, hanem citromsavval és sóval dolgoztam, de egyszer ki fogom próbálni valamelyik régi tejoltó növényünket is.

3 l házi tejet feltettem melegedni, amikor forrt, kis tejben feloldva, két kiskanál citromsav és 1 evőkanál só hozzáadásával oltottam. Amikor kicsapódott, megvártam míg kihűl, és leszűrtem, alaposan kicsepegtettem, szépen fellógatva egy sűrű szövésű, régi textilpelenkában.

Előző nap kimagoztam majd megmostam a csipkebogyót, majd egy napra fagyasztóba tettem. Másnap ...

Folytatás a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2012/09/csip...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok