Csicsókapüré Indiára hangolva...

2014-01-06

sponsored links



2010. novembere. Akkor találkoztam elõször a csicsókával, s az élmény azóta is tart! Ez a kissé fura, göcsörtös valami, engem leginkább a gyömbérre emlékeztetett. Napjainkban ismét reneszánszát éli, mert nemcsak változatossá tehetjük vele az étkezéseket, de akár nyersen, fõve vagy éppen sülve fogyasztva, friss enzimjeivel nagyban elõsegíti az emésztést.

A konyhában
A csicsókát elõször jó alaposan megmostam, és héjában raktam fel fõni. Eközben kevés vajon ánizsmagot, koriandermagot pirítottam, majd hozzátettem a gyömbért, a kurkumát, szerecsendiót és persze a chilit. Miután megfõtt a csicsóka, megszabadítottam a héjától, késõbb hozzákevertem a serpenyõben megpirított fûszereket. A végén persze sóztam, borsoztam, majd még egy ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/01/csic...

sponsored links

Keres?s