Csicsóka chips

2016-02-23

sponsored links



A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az előkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízű, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendő mennyiséget sütni belőle :-) 
Legközelebb megpróbálom a sütőben is elkészíteni.

Hozzávalók 4 főre:
*Kb. 1 kg csicsóka
*Kb. 5 dl olaj
*1 kk só

A csicsókáról lemossuk a földmaradványokat, majd egy dörzsi szivaccsal alaposan lesikáljuk a felületéről a héját. Érdemes vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg, míg az összessel végzünk.
Ez után egy uborkagyalun vékonyra szeleteljük vigyázva, hogy az ...

Folytatás a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2016/02/csics...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok