Cseresznyés ricottatorta

2017-06-14

sponsored links


Kaptam két doboz ricotta sajtot és roskadozott az udvaron a cseresznyefa a gyümölcstõl - ez késztetett arra, hogy a Google keresõbe beírjam: "ricotta cseresznye torta" és az elsõ kattintás után döntöttem is a Dolce Vita blog receptje mellett.
 
Egy könnyed, nyárias torta a végeredmény, aminek íze hasonlít a klasszikus sajttortára. Egyszerû, de annál nagyszerûbb. A blog bejegyzés megjegyzés részében olvastam egy olvasói kérdésre való reagálásnál, hogy sima túróval is elkészítehetõ alapos turmixolás után.
 
Mi egy-egy gombóc fagyival ettük a gyerekekkel. :-D
 
Próbáljátok ki akár más gyümölccsel is.
 
 Hozzávalók:
 
50 dkg ricotta
 30 dkg cseresznye
 4 tojás
 7 dkg cukornak (nálam nád)
 1 dl tejszín
 8 dkg durumliszt (nálam fele sima, fele teljes kiõrlésû)
 1 citrom reszelt héja
25dkg cseresznye
 vaj a forma kikenéséhez
 
Keverjünk a cukrot a ricottához, majd a tejszínt, a 4 egész tojást, a citrom reszelt héját, végül a lisztet.

A megmosott és kimagozott cseresznyét keverjünk óvatosan a ricotta krémhez.

Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra elõmelegített sütõben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel).
 
 

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2017/06/cser...

sponsored links

Keres?s