Cseresznyés-diós muffin.

2017-06-18

sponsored links




A muffin sütés különösebb hozzáértést nem igényel, hiszen csak egyszerûen össze kell keverni a hozzávalókat, majd a formába kanalazni. Így akár a gyerekek is részt vehetnek a muffin sütésben, sõt a nagyobbak már maguk is elkészíthetik. Ehhez a diós alaptésztához bármilyen gyümölcs jól illik, így most mivel éppen érik a cseresznye, én azzal sütöttem meg. Tálalás elõtt porcukorral szórtam meg az éppen csak langyos muffint, de tejszínhabbal vagy éppen csokoládéval megcsorgatva is nagyon finom.






 Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg liszt (Nagyi titka)
5 dkg darált dió
1 cs sütõpor
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 dl habtejszín
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 mik õrölt fahéj
20 dkg magozott cseresznye





A cseresznyét magozzuk ki, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában)

A liszthez adjuk hozzá a darált diót, a sütõport, egy csipet sót, az õrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és keverjük alaposan össze.

A vajat olvasszuk fel, majd hûtsük vissza, és keverjük simára a porcukorral, a tejszínnel, és az egész tojásokkal.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és egy fakanállal keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a cseresznyét is.

A muffin formát béleljük ki papírral, (ha szilikonos a formánk akkor nem kell kibélelni) majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütõbõl kivéve hagyjuk pár percig a formában hûlni, majd helyezzük rácsra, és hûtsük ki teljesen.

Tálalás elõtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája könnyû és finom szaftos, melyhez jól illik a cseresznye.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/06/c...

sponsored links

Keres?s