Családi csokigyár

2017-12-10

sponsored links

demeter1.jpg

 

Nemrégiben látogatást tettem a Demeter Chocolat kiskunlacházi üzemében, ahol a kiváló termékek mellett megismerkedtem a nem kevésbé kedves és barátságos Demeter családdal is. A találkozásból egy interjú is született, mely a Kisalföld, a Délmagyarország és a Bors általam szerkeszett Gasztro mellékletében jelent meg:

kiga_1122_20_00_cmyk.jpg

kiga_1122_21_00_cmyk.jpg

 

Demeter Zoltán és felesége, Zsuzsi a ?90-es években házasodtak össze. Akkor nyitották a Zoli nagymamájától örökölt házban kis cukrászdájukat, mely hamar népszerûvé vált a város lakói körében. Zoli cukrászként sütötte a süteményeket, felesége a vendégekkel és a hamarosan érkezõ gyerekek nevelésével foglalkozott. Most fiuk, Ádám a csokoládémanufaktúrában édesapja szakmai segítsége, lányuk, Dia pedig kommunikációs szakemberként a cég presztízsének és ismertségének növelésén dolgozik, édesanyjuk pedig a dolgozókkal, és a napi ügyekkel foglalkozik.

 

Mibõl nõtte ki magát ez a csokoládé manufaktúra?

A 90-es években cukrászdánk volt, majd 1998 körül ellátogattunk egy cukrász kiállításra és ott találkoztunk elõször a bonbon készítéssel. Beszereztük az eszközöket, alapanyagokat és addig dolgoztunk a konyakmeggy receptúráján, amíg azt megfelelõnek nem találtuk.

Majd miután megnövekedett a kereslet a konyakmeggyünk iránt, úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a szeretett cukrászdánkat és csoki üzemet létesítünk a helyére. Majd 2011 körül ismét vágytunk valami újra és akkortájban ismerkedtünk meg a magas minõségû kézmûves csokoládéval. Ez lett az újabb szenvedélyünk.

 

Mióta mûködnek ebben a formában?

A kézmûves részleggel kibõvített üzem 2012 óta mûködik.

 

Mik az elõnyei és a nehézségei egy családi vállalkozásnak?

A nehézsége az, hogy a problémákat és a megoldandó feladatokat hazavisszük és otthon is arról beszélünk.

Az elõnyei pedig sokrétûek, mindenképpen kiemelném a bizalmat. A családunk már egy jól bevált csapat, ezért képesek vagyunk minden szinten megbízni egymásban, és õszintén átbeszélni bármilyen felmerülõ problémát.
A másik két legnagyobb elõny pedig mindenképpen a gyorsaság és a versenyképesség. Sokszor elõfordul, hogy reggel kitalálunk valamit, majd délután már akár meg is valósítjuk az ötletet.  Sokat számít az is, hogy a gyerekek fiatalos lendületet hoznak a vállalkozásba, így könnyen alkalmazkodunk a legújabb trendekhez.

 

Milyen termékeket állítanak elõ?

Kézzel készült táblás csokoládék, kézmûves bonbonok, kézmûves szaloncukor, konyakmeggy, csokinyalókák, forró csokik, egyedi csokoládé termékek

 

Milyen mennyiségû szaloncukor készül az üzemben a karácsony elõtti idõszakban?

Kb. 30-35 tonna szaloncukrot készítünk összesen.

 

Melyek a legkeresettebb termékeik?

A karácsonyi szezonban értelemszerûen a kézmûves szaloncukor a legnépszerûbb termék, az év többi részében pedig a kézmûves bonbonok, és a táblás csokoládék.

 

Milyen beszállítókkal dolgoznak?

Családi vállalkozásként, alapvetõ filozófiánk hogy csak minõségi alapanyagot teszünk a termékeinkbe és törekszünk arra, hogy amibõl csak lehet, hazait válasszunk! Természetesen akad olyan alapanyag, amely esetében ez kivitelezhetetlen, itt törekszünk a legkiválóbb minõség beszerzésére. Termékeink az általunk elõre kiválogatott belga Callebaut csokoládékból készülnek, mely cég mögött több mint 100 éves szakmai tapasztalat áll, további alapanyagainkat pedig olyan kíváló kézmûvesektõl szerezzük be, mint a Sárréti Chilifarm vagy a Csúzi Pincészet.

Hányan dolgoznak az üzemben?

 

Az állandó létszámunk 12-14 fõ, azonban ez a karácsonyi szezonban néhány fõvel emelkedik.

 

Milyen eredményeket tudnak felmutatni?

2016-ban és 2017-ben 1-1 termékünk nyert a Great Taste Awardson ? a Zserbós és a Szatmári szilvapálinkás bonbonunk, 2016-ban bronz minõsítést nyert el az epres citromfüves bonbonunk is az International Chocolate Awards-on. A nemzetközi versenyek mellett több magyar versenyen is megmérettettük magunkat. Nemrég pl. kézmûves magyar remek díjas lett az almasajtos és a mézes málnapálinkás bonbonunk is.

 

A családból kinek mi a kedvence?

Csokoládékésztõink kedvence a szatmári szilvapálinkás bonbon és szaloncukor, cégvezetõnknek, Zsuzsinak pedig a sós karamellás bonbon és szaloncukor

 

Mik a jövõbeni terveik?

A cél a márkánk erõsítése, termékeink népszerûsítése. Szeretnénk, ha egyre több emberhez juthatna el minõségi csokoládé ma Magyarországon. Célkitûzésünk is az, hogy a prémium kategóriás csokoládé termékeket mindenki számára elérhetõvé tegyük.

 

Ha szeretnéd megkóstolni a termékeiket, a blog FB oldalán arra is van lehetõség, hogy megnyerd azt, ami a legjobban tetszik!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/12/10/cs...

sponsored links

Keres?s