Csacsifüle

2017-10-04

sponsored links

Imádom a régi idõk süteményeit.
Kutatom is õket és a legizgalmasabb az, ha olyan süteményes könyv akad a kezembe, aminek a lapjai már megsárgultak és még szét is van esve.
Ezekben a könyvekben vannak ugyanis a legfinomabb nyalánkságok.

Ez is egy olyan recept, amirõl már az elsõ pillantásból tudtam, hogy kedvenc lesz. Eredetileg baracklekvárral írja, de nyugodtan tegyünk bele olyan lekvárt, ami éppen van otthon.
Én a meggy mellett döntöttem, már csak azért is, hogy a porcukor köpeny édességét enyhítsem vele. A savanykás meggylekvár ugyanis nagyon jól ellensúlyozza a porcukrot és ezzel a porhanyós tésztával valami elképesztõen finom ez a sütemény!

Zéé is csak ennyit kérdezett nagy kerek szemekkel, miután megkóstolta:
“Ilyet.. eddig.. miért nem.. csináltál?!”

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg zsír
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztõ
  • 1 ek porcukor
  • 3 púpos ek tejföl (vagy több, szükség szerint)
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • egy kis üveg sûrû lekvár, tetszés szerint (nálam meggy)

A forgatáshoz:

  • vaníliás porcukor

Elkészítés

  1. A zsírt habosra keverjük, majd beledolgozzuk az élesztõt is.
  2. Ezután a liszttel, sóval, porcukorral és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagolva egy éjszakára hûtõbe tesszük.
  3. Másnap lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 6 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Mindegyikre egy kevéske lekvárt teszünk (kb fél tk, többet nem) és félbehajtjuk úgy, hogy a teteje ne fedje teljesen az alját. Picit lenyomkodjuk.
  5. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket és 180 °C-ra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük a csacsifüleket.
  6. Amint kivettük a sütõbõl, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk az összeset.

Ebbõl az adagból 4-5 tepsi sütemény attól függõen, hogy milyen vastagra nyújtjuk, ez 68-80 db Csacsifülét jelent.

A magas zsírtartalomnak köszönhetõen légmentes fémdobozban sokáig eláll, de ehhez hatalmas önuralom kell.
Én szóltam. ?

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!

Mentés

Mentés


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/aprosutemenyek/c...

sponsored links

Keres?s