Csöröge vagy forgácsfánk

2017-01-08

sponsored links


"Dinom-dánom, dáridom,
mostan áll a farsang..." / Babits Mihály

Még csak alig múlt karácsony, szilveszter, a nagy lakomák fáradalmait épphogy kihevertük, és már itt is van a farsang. Nehéz dolga van az ember fiának, lányának ha tartani akarja a súlyát, pláne, ha le is szeretni adni pár "grammot". Ez pedig nem kis feladat, farsangkor mindannyian fánkot sütünk/veszünk, ami nem éppen a diétás ételek közé tartozik, de barack- vagy szilvadzsemmel, eszméletlenül finom.
Másik ikonikus farsangi fánk a csöröge, vagy forgácsfánk. Szerintem a két megnevezés egy receptet takar, vagy tévednék? Anyukán receptfüzetében így szerepel.
Ennek a receptje következik:

Hozzávalók: 250 g búza finomliszt, 150 g 20%-os tejföl, 2 g ..., 50 g ..., 3 db. tojássárgája, 1 csipet ...

Folytatás a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2017/01/csoro...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok