Crepe Suzette

2017-02-19

sponsored links

A franciák híres narancsos-vajas-likõrös szószba forgatott palacsintája, ami egy elegáns desszert s amit csak  jó minõségû alapanyagokból szabad  elkészíteni. 

Hozzávalók

A palacsintákhoz:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez vaj
A szószhoz:
4-5 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4-5 kanál narancslikõr


A palacsinta alapanyagait  összekeverjükfél órára a hûtõbe tesszük, majd vajon vékony palacsintákat sütünk belõle.
A narancslevet serpenyõbe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd forralva kissé besûrítjük. Hozzáöntjük a narancslikõrt, majd a kockára vágott vajat. Lassú tûzön, folyton kevergetve pár percet forraljuk, majd beleforgatjuk az összehajtogatott palacsintákat.
Ha valaki szereti, akkor narancslikõrrel flambírozhatja ezt a csodafinom desszertet.



Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/02/crepe-su...

sponsored links

Keres?s