Crepe Suzette
sponsored links
A franciák híres narancsos-vajas-likõrös szószba forgatott palacsintája, ami egy elegáns desszert s amit csak jó minõségû alapanyagokból szabad elkészíteni.
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez vaj
A szószhoz:
4-5 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4-5 kanál narancslikõr
A palacsinta alapanyagait összekeverjük, fél órára a hûtõbe tesszük, majd vajon vékony palacsintákat sütünk belõle.
A narancslevet serpenyõbe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd forralva kissé besûrítjük. Hozzáöntjük a narancslikõrt, majd a kockára vágott vajat. Lassú tûzön, folyton kevergetve pár percet forraljuk, majd beleforgatjuk az összehajtogatott palacsintákat.
Ha valaki szereti, akkor narancslikõrrel flambírozhatja ezt a csodafinom desszertet.
Hozzávalók
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez vaj
A szószhoz:
4-5 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4-5 kanál narancslikõr
A palacsinta alapanyagait összekeverjük, fél órára a hûtõbe tesszük, majd vajon vékony palacsintákat sütünk belõle.
A narancslevet serpenyõbe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd forralva kissé besûrítjük. Hozzáöntjük a narancslikõrt, majd a kockára vágott vajat. Lassú tûzön, folyton kevergetve pár percet forraljuk, majd beleforgatjuk az összehajtogatott palacsintákat.
Ha valaki szereti, akkor narancslikõrrel flambírozhatja ezt a csodafinom desszertet.