Crema di carciofi

2010-09-13

sponsored links

Azaz, articsóka krémleves (Forrás: So isst Italien csodálatos magazin 2010 Február/márciusi száma. Ha valakinek a kezébe kerül vessen rá egy pillantást, egy gyönyörû gasztronómiai magazin).
Articsókát egyszer pucoltam az életben, és egészen biztosan utoljára is, óriási csalódás volt, hogy szinte semmi sem maradt abból a zöld virágból, ráadásul elég nehéz beszerezni. De az íze hmm, nyamm.



Szerencsére a Metróban lehet pucoltan konzerv formájában is kapni (nem a méregdrága olajban eltett változat, hanem egy sima konzerv), azt nagyon szeretem néha hozzáadni ételekhez. Szerintem nagy különbség az ízben nincs. A leves csodás lett, szinte azonnal elfogyott. A receptet picit megváltoztattam, csökkentettem az eredeti fokhagymaszámot, és sajnos friss kakukkfû sem volt.



Hozzávalók:
1 doboz articsókakonzerv (Eredeti receptben igazi 12 db. kis articsóka)
1 hagyma (póréhagymát tettem bele)
1 fej fokhagyma
1 kiskanál szárított kakukkfû (lehet friss is)
1 babérlevél
olívaolaj
50 g vaj
50 ml tejszín
pici citromlé

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát az olajon a kakukkfûvel és a babérlevéllel megpirítjuk, de vigyázzunk a fokhagyma ne barnuljon be. Az articsókát beletesszük, körülbelül. 5 percen keresztül kavargatjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy az articsókát teljesen ellepje. Hagyjuk felforrni, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Még egyszer felforraljuk.Sót, borsot pici citromlevet ne felejtsük el!
Pár csepp olívaolajjal tálaljuk. Isteni és gyors.


Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes!

Folytats a blogon ... ladylildu.blogspot.com/2010/09/crema-...

sponsored links

Keres?s