Cr?me br?lé egyszerûen

2010-09-01

sponsored links

Cr?me br?lé bonyolultan hangzik. Elkészíteni? Lehet csak tojássárgájával, gõz felett kevergetve majd sütve. Ahány híres recept, annyi bonyolult elkészítési mód. Nálunk a málnás a szupersztár, a vanília és a málna egy igazán menõ páros. Íme egy egyszerû, olcsó, könnyû és finom recept:

- 4 dl tejszín
- 3,5 dl tej
- 3 egész tojás
- 3 tojás sárgája
- 9 dkg porcukor
- vanília kikapart magja
vagy vanília eszencia
- kb 20 dkg málna

Az elkészítés 6-8 perc sütés nélkül!Felrakunk körülbelül egy liter vizet forrni. Közben egy kancsóba összekeverjük a tejszínt, a tejet, a porcukrot, az egész tojásokat, a sárgákat és a vaníliát. Vigyázat, ne keverjük habosra!Egy magas falú tepsibe beleállítjuk a tûzálló tálkákat, amelyekbe elosztjuk a málnát (ribizlit, szedret, rebarbarát stb.). A kancsóból beleöntjük a tálkákba a tejszínes folyadékot. A forró vizet a tepsibe öntjük a tálkák köré. A tepsit alufóliával lezárjuk. 170 C-on 30-40 percig sütjük, amíg a krémek belseje remegõssé nem válik. Kihûtjük. Tálalás elõtt cukorral megszórva gázpisztollyal karamellt égetünk rá, amelyrõl elfelejtettem képek készíteni. De a málna szemek is gyönyörûek.


Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/09/cr...

sponsored links

Keres?s