Citromos lazac zöldhagymával, fûszeröntettel

2017-06-25

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 lazacfilé
  • 2 citrom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 összmarék friss fûszer: zsálya, kapor, petrezselyemzöld
  • 13 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál mustár
  • só, õrölt bors
Elkészítése:

  • Az egyik citromot szeletekre vágva egy tûzálló tál aljára sorakoztatjuk.
  • 2 evõkanálnyi fûszert félreteszünk,a  többit 4 evõkanál olajjal összekavarjuk.
  • A halat sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a citromra, és betakarjuk az olajas fûszerkeverékkel.
  • 180 fokos sütõben 15 percig pároljuk.
  • Az öntetehez a félretett fûszereket apróra vágjuk, és összekavarjuk mustárral, 8 evõkanál olajjal, 3 evõkanál citromlével, sóval, borssal.
  • A hagymát megmossuk, három részre vágjuk, a vastagabb részét kétfelé hasítjuk, majd egy grillserpenyõben a maradék olajon (1 evõkanál) megpirítjuk.
  • A lazacot fûszeröntettel meglocsolva, grillezett zöldhagymával tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/citrom...

sponsored links

Keres?s