Citromos csirkemell petrezselymes spagettivel

2018-03-15

sponsored links

Különleges citromos, friss ízvilágú csirkemell és még frissebb, rengeteg petrezselyemmel megszórt vajas spagetti. Tökéletes kombináció!

Széll Tamás receptjét már sokan elkészítették, van aki változatlan formában és van aki kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt rajta. Anyuék is módosítottak kicsit, elsõsorban a mennyiségeken, ezért most az õ változatukat fogom közzétenni. :)


Hozzávalók a sült csirkemellhez:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 2 db bio citrom héja
- fél citrom leve
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- kb. 10 dkg vaj

Az egészben hagyott csirkemellfilé mindkét oldalát finoman sózzuk. Egy serpenyõben vajat olvasztunk, felforrósítjuk és belefektetjük a húst. Durvára zúzott fokhagymát, burgonyahámozóval hámozott citromok héját dobunk mellé. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Ezt addig ismételjük amíg az összes hús el nem fogy. Egy sütõtálba egymás mellé sorakoztatjuk a csirkemelleket, ráöntjük a visszamaradt fokhagymás zsiradékot és hozzáadunk fél citrom levét. Elõmelegített 120 fokos sütõben további kb. 10 percig sütjük. Végül alufóliával letakarva tartsuk melegen amíg elkészítjük a spagettit.

Hozzávalók a spagettihez:
- 50 dkg spagettitészta
- 5 tojás sárgája
- 1 nagy vagy 2 kisebb csokor petrezselyem apróra vágva
- 20 dkg hideg vaj kockára vágva
- só

Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beletesszük a spagettit és kb. 2 perccel rövidebb ideig fõzzük mint szoktuk. Szûrjük le, de egy kevés vizet hagyjunk rajta. Így öntsük át egy magas falú serpenyõbe, forraljuk fel és kevergetve pároljuk a tésztát néhány percig. Húzzuk félre a tûzrõl, adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat és a tojások összekevert sárgáját és az aprított petrezselymet. Kevergessük, rázogassuk, míg egy krémes, sûrû, tejszínszerû bevonat keletkezik minden szál spagettin. Nem szabad kicsapódnia a mártásnak.

Azonnal, forrón tálaljuk a csirkemellel.


Ezekkel a kissé módosított mennyiségekkel (is) isteni finom lett ez az összeállítás. Én, aki amúgy nem rajongok annyira a tojássárgájáért, akkora adagot vágtam be a spagettibõl, hogy nem is értettem, hogy fért belém. A csirkemell pedig különösen kellemes így megsütve. Kívülrõl kap egy kis ropogósabb kérget, belülrõl viszont szaftos marad.

Próbáljátok ki ti is!

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/03/citrom...

sponsored links

Keres?s