Citromkrémes tiramisukehely

2018-07-24

sponsored links

Télen vagy tavasszal talán inkább elképzelhetõ, hogy citromkrémet csináljunk, de higgyétek el, nyáron is isteni. Ez a tiramisu igazából hamis, mert most nem használtam bele nyers tojást, biztonságosabb így. Azt a tojást inkább beletettema  citromkrémbe - az Édesanyámtól kapott házi tojás a ludas a krém ilyen gyönyörû sötét színéért. A desszert íze isteni, a harmónia tökéletes.



Citromkrémes tiramisukehely
  
Hozzávalók (4 személyre): 12 babapiskóta, 2-3 dl feketekávé, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 1 tasak vaníliás cukor, porcukor, kakaópor;
a citromkrémhez: 4 leveses citrom, 18 dkg cukor, 15 dkg vaj, 4 házi tojás, 1 csipet só.

Elkészítése: A citromkrémhez hõálló tálba tesszük az egyik jól megsikált citrom lereszelt héját, illetve az összes citrom levét. Elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót meg a vajat, és gõz fölött, kevergetve addig forrósítjuk, míg a vaj meg nem olvad. A tojásokat alaposan fölverjük egy tálban, majd kanalanként elkezdjük hozzáadagolni a forró vajas-citromos keveréket. Mikor már több, mint felét hozzáadagoltuk, a tojásos részt átöntjük a sima citromos részhez, visszatesszük a gõz fölé, és fakanállal vagy habverõvel folyamatosan kavargatva addig fõzzük, míg puding sûrûségûvé nem válik. Félrevesszük, és néha megkavarva, esetleg az edényt hideg vízbe állítva hagyjuk teljesen kihûlni. A mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral meg az ízlés szerinti porcukorral, majd óvatosan összedolgozzuk a habbá vert tejszínnel. Csinos kelyhekbe rétegezzük az alapanyagokat úgy, hogy a kettétört babapiskótákat kávéba mártjuk, a kehelybe helyezzük, rá mascarponés krémet kanalazunk, majd citromkrémet, és a rétegezést még kétszer megismételjük. Végül finoman megszórjuk kakaóporral, és valamilyen zöld levélkével díszítjük.

KAL/2019.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/07/c...

sponsored links

Keres?s