Citromkrémes palacsintatorta.

2017-02-19

sponsored links




Nincs vasárnap sütemény nélkül, így aztán eldöntöttem hogy sütök pár darab palacsintát. (mert ugye a palacsinta is sütemény, vagy mégsem :) ) Szóval hozzákezdtem a palacsintasütéshez, és a végén egy palacsintatorta sült ki belõle. A vékony palacsintákat citromkrémmel megkenve, tortaformába rétegeztem, majd húsz percre betoltam a sütõbe, hogy kissé összesüljön. Ezután már csak azt kellett türelmesen kivárni, hogy kihûljön, és szépen feltudjam szeletelni. Tálaláskor tejszínhabot kínáltam mellé, mely nagyon jól illett a finom citromos ízû palacsintához.





 Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:

25-30 dkg liszt
3 db tojás
2 tk cukor
csipet só
2 dl tej
1 ek olaj
2-3 dl szénsavas ásványvíz
kell még pár evõkanál olaj a sütéshez 


Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségû ásványvizet, és a tejet, majd kézi habverõvel keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evõkanálnyi olajat, és ha szükséges még annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sûrû palacsintatésztát kapjunk.

Ezután kiolajozott palacsintasütõbe, süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihûlni, mielõtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.




 Citromkrém hozzávalói:

2 db citrom leve és reszelt héja
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
4 db tojássárga (nagy)


A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd keverjük habosra.

Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet, és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk.




Egy tortaformát béleljünk ki sütõpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát.

Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel, és helyezzük rá a következõ palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók. (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretû palacsintákat sütöttem)
A tetejére kerülõ utolsó palacsintát már ne kenjük le.

Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütõpapírral takarjuk le a tortaformát, hogy sütés közben ne száradjon ki, és ne égjen meg a tetején lévõ palacsinta.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Ezután vegyük ki a sütõbõl, és a formában hagyjuk teljesen kihûlni.

Tálalás elõtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot, és úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/02/c...

sponsored links

Keres?s