Cimetös (fahéjas) kelt rétes
sponsored links

Hozzávalók: 60 dkg liszt + még amennyit felvesz a dagasztásnál, 3 dkg élesztõ, 2+2 dl langyos tej, 3 nagy evõkanál tejföl, 3 evõkanál cukor, 1 tojás, 4 evõkanál olvasztott zsír, csipet só; a töltelékhez, 20 dkg kristálycukor, 2-3 evõkanál õrölt fahéj, mazsola, olvasztott zsír
A tésztához 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evõkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a megkelt élesztõs tejet, a tejfölt, a cukrot, a sót, a tojást és apránként adagolva a langyos tejet. A kelt tésztánál kicsit lágyabb tésztát dagasztunk. A végén beledolgozzuk az olvasztott zsírt. A jól kidolgozott tésztát lisztezett felületre öntjük, és három cipót formázunk belõle, amelyek tetejét átkenjük olvasztott zsírral. Letakarva, 40-50 percig langyos helyen kelesztjük. Ezt ...
A tésztához 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evõkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a megkelt élesztõs tejet, a tejfölt, a cukrot, a sót, a tojást és apránként adagolva a langyos tejet. A kelt tésztánál kicsit lágyabb tésztát dagasztunk. A végén beledolgozzuk az olvasztott zsírt. A jól kidolgozott tésztát lisztezett felületre öntjük, és három cipót formázunk belõle, amelyek tetejét átkenjük olvasztott zsírral. Letakarva, 40-50 percig langyos helyen kelesztjük. Ezt ...