Cassata (paleo)

2017-03-14

sponsored links



Régóta szemezgettem már ezzel az olasz süteménnyel. Most valahogy megint elõbukkant és mivel minden volt hozzá itthon, összeraktam. Engem is meglepett, hogy az ízkavalkád ellenére mennyire harmonikus és finom. :)

Hozzávalók:

a piskótához:
6 tojás
6 dkg darált mandula
6 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só

a krémhez:
40 dkg Totu
10 dkg eritrit
1 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
2.5 dl víz
2 dkg zselatin
2 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)
20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálam most mazsola, füge, datolya, sárgabarack, áfonya, szilva)
10 dkg paleo étcsokoládé lemezesre reszelve
5 dkg zöld pisztácia

a bevonáshoz:
3 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)
15 dkg paleo étcsokoládé

a díszítéshez:
1 dkg zöld pisztácia

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítõ anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütõpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielõtt lehúzzuk róla a papírt. A krémhez a kókuszkrémet 30 percre fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük. Az aszalt gyümölcsöket és a pisztáciát durvára vágjuk. A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a totuval, az eritrittel, a citrom héjjal és lével, valamint a vaníliával kémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az aszalványokat, a pisztáciát és a csokoládét, majd hozzáforgatjuk a kókuszhabot is. Kilenc centi magas 30 x 13 centis kenyérsütõ formát kibélelünk háztartási fóliával, majd piskótával úgy, hogy a tetejére (ami késõbb majd az alja lesz) is kerüljön a tésztából. Beleöntjük a krémet. Lefedjük a piskótával. Három órára (vagy egy egész éjszakára) hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Rácsra borítjuk. Eltávolítjuk a fóliát és bevonjuk csokoládé mázzal, amihez a kókuszkrémet felforraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük a csokoládét. Akkor jó, ha a krém csomómentes, egynemû és bársonyos. A tetejét apróra vágott zöld pisztáciával díszítjük.

Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõni.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s