Bõrápolási tippek hûvös napokra

2017-02-16

sponsored links

A szeles, nyirkos idõ, a levegõt szennyezõ anyagok és a fûtés miatt száraz levegõ a bõrünket is próbára teszi, ezért ebben az idõben több törõdést igényel.

1. Arctisztítás
A sminket és a környezeti szennyezõdést minden nap el kell távolítani a bõrünkrõl annak érdekében, hogy a pórusok kitisztuljanak, oxigénhez jussanak és regenerálódni tudjanak. A természetes szappan hatékony tisztító, eltávolítja a szennyezõdéseket és a felsõ, már meglazult hámsejteket is leoldja a bõr felszínérõl, így minden mosakodás után megújítja azt, saját hatóanyagaival táplálja és a védõrétegét is segít helyreállítani, hidratája és védi a bõrünket.
Érdemes tiszta, vegyszermentes termékeket használni, mert bõrbarátok, olyan összetevõkbõl állnak, melyeket sejtjeink felismernek és kezelni is tudnak. Helyes használat esetén nem rontják el a bõrünk felszínén lévõ emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belõle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtõl, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy szennyezõdés. 
Fentieken túl nagy elõnyük, hogy a környezetünket is kímélik?
2. Bõrradírozás
Serkenti az anyagcserét, gyorsítja az új bõrsejtek képzõdését, segíti a szennyezõdések eltávolítását, a pórusok tisztulását és a gyulladások csökkenését (hetente/kéthetente egyszer alkalmazva, kivéve rozacea esetén tilos bõrradírozni!).
Egy hétköznapi és egy exkluzív verziót készítettünk, amely használható arcra, nyakra és testre is (a megadott mennyiség egy bõséges adag arcra és nyakra).

Hétköznapi:
1 evõkanál só
1 evõkanál olívaolaj
- alaposan keverjük össze, majd vigyük fel a bõrünkre és határozott, de finom mozdulattal dörzsöljük át a felületet
- nedvesítsük be a tenyerünket és töröljük le a sót, majd hagyjuk az olívaolajat még 4-5 percig beszívódni, majd natúr szappannal mossuk le az arcunkat

Exkluzív:
3 teáskanál búzadara
1 teáskanál fehérbor (lehet víz is)
1 teáskanál méz
1 teáskanál joghurt
5 csepp grapefruit mag kivonat
- tegyük a mézet egy kis tálkába, keverjük hozzá a grapefruit mag kivonatot, a joghurtot, a fehérbort, majd adjuk hozzá a búzadarát
- vigyük fel a bõrünkre és határozott, de finom mozdulattal dörzsöljük át, majd tiszta vízzel mossuk le a bõrradíros felületet és töröljük szárazra

3. Visszazsírozás
Hûvös idõben érdemes kerülni a vizes krémeket, mert a párolgás miatt tovább száríthatják a bõrt, ilyen idõben használjunk természetes zsírokat, olajokat (pl. kakaóvaj, sheavaj, olívaolaj, szõlõmagolaj, stb.) mielõtt kimegyünk a levegõre. Fontos, hogy éjszakára hagyjuk szabadon a bõrt pihenni.

4. Vízfogyasztás
Melegben mindenki számára természetes a vízfogyasztás, hûvösben azonban elfelejtünk inni, pedig ilyenkor is különösen fontos motor a szervezetünk mûködéséhez. Azon túl, hogy segíti az anyagcserét, a súlytartást, növeli a koncentrációt, támogatja az immunrendszert, tápanyagokat szállít sejtszintig, ráadásul hidratálja és a fiatalítja a bõrünket. A vízhiányos, dehidratált állapot jelentõsen hozzájárul a száraz bõrhöz.

5. Wellness percek otthon
A mindennapos, hosszú ülõfürdõ tovább száríthatja a bõrt, de alkalmanként meglephetjük magunkat egy kis testet-lelket kényeztetõ, illóolajos fürdõvel. Az illatokat az orrüregben található millió szaglósejt juttatja el közvetlenül az agyba, melynek hatására azonnal társítjuk tárggyal, érzéssel, hangulattal, emlékkel, ezen kívül az illatok tájékoztatnak és irányítanak is minket. 
Az illóolajok számos jótékony hatással rendelkeznek akár felfrissülnénk, lazítanánk, akár a gyógyulási folyamatnál hívnánk õket segítségül. Hatásuk annak köszönhetõ, hogy az idegrendszert stimulálják, hatásukra hormonok szabadulnak fel, melyek a test mûködését jótékonyan befolyásolják.


Nézz körül a WEBÁRUHÁZUNKBAN!


Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2017/02/borapolasi...

sponsored links

Keres?s