Báránysült görög módra

2017-04-20

sponsored links



Tudom, kissé elkéstem ezzel a recepttel, jó lett volna, ha ünnep elõtt kerül fel a blogra, de nem volt idõm ilyesmire az elmúlt napokban. De... jövõben is lesz húsvét, és a blogon akkor is megtalálható lesz! :) 
Amióta tavalyelõtt Görögországban jártam, azóta közhelyesen fogalmazva bár, de teljesen rabja lettem annak az országnak. Azt hiszem, egy pillanatig sem gondolkodnék, ha valaki azt mondaná, hogy odaköltözhetnék. Máshová nem, de a tengerek, a hegyek, az ételek, a .... minden, tényleg lenyûgözött. Az alábbi ételt régebb készítettem, nem húsvétra, és kész élvezet volt készíteni és enni egyaránt. Fogadjátok szeretettel! :) 

Báránysült görög módra (Arnaki)

A görögöknél a hagyományos húsvéti bárány a szabadban készül, nyárson. Elõtte jól bepácolják különféle fûszernövényekkel, citromlével és olívaolajjal, majd a visszamaradt páccal sûrûn kenegetve, nyársra húzva, folyamatosan forgatva sütik meg több órás folyamat során. Ha erre otthon nincs lehetõségünk, megteszi a sütõben készült változat is, ami legalább ugyanannyira finom, mint az eredeti.

Hozzávalók 5-6 személyre: kb. 2 kg bárányhús (pl. szeletelt comb, csonttal együtt), 1-1,5 dl ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/04/b...

sponsored links

Keres?s